Partizan u problemu, BAT se opet oglasio

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.10.2018.
00:30
Izvor: Sportske.net

I legenda kluba odlučila se za ovaj nepopularan potez.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan je odlično započeo novu sezonu, ekipa Nenada Čanka ređa pobede, ali finansijski problemi koji su godinama opterećivali klub i dalje nisu u potpunosti rešeni.

S tim u vezi i najnovija informacija objavljena na zvaničnom sajtu FIBA.

Naime, legendarni košarkaš, a kasnije i trener Partizana Petar Božić odlučio je da se obrati BAT-u i pokrene postupak za naplatu svojih potraživanja od crno-belih, u iznosu od 49.000 evra.

Opširnije o tome na sajtu FIBA možete da pogledate OVDE.

Podsetimo, on je na klupi crno-belih nasledio Duška Vujoševića, kome je prethodno bio pomoćnik, a posle smene trofejnog stručnjaka u jesen 2015. godine. Ali, u ulozi prvog trenera Partizana, Božić je proveo svega četiri meseca, zbog nezadovoljavajućih rezultata ekipe, posle čega je na klupu crno-belih došao Aleksandar Džikić.

Kao igrač je dres Partizana nosio od 2004. do 2012. godine i iz godine u godinu sa crno-belima osvajao trofeje, često i kao kapiten.

Nedavno su i nekadašnji košarkaši Partizana (Džejms, Gordon i Gist) pokrenuli postupak pred BAT-om, a prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović se tim povoom oglasio na Tviteru početkom septembra.

''I pre presude BAT-a, KK Partizan je bio svestan dospeća obaveza prema Gistu, Gordonu i Džejmsu, pa su u vezi sa tim odavno preduzeti koraci da se obaveze izmire na način koji ne ugrožava poslovanje kluba. Realizacija ispalinranih koraka predstavljaće formalnost'', napisao je tada Mijailović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke