Partizan u problemima pred Valensiju, trojica pod znakom pitanja!

Autor: Beta Beta
utorak 16.10.2018.
12:04
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Valensije u Evrokupu mora da odigra fizički jako i disciplinovano i dodao da crno-beli ne putuju u Španiju s belom zastavom i pored toga što imaju problema s

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Seriju od tri uzastopna gostovanja, crno-beli nastavljaju sutra kada je na programu utakmica trećeg kola Evrokupa u kojoj će odmeriti snage sa Valensijom.

"Valensija je tim koji je, kao i Zenit, pretendent na najviši plasman u Evrokupu. Ekipa koja je godinama igrala Evroligu i sigurno joj je cilj da se nakon ove godine vrate na evroligašku scenu.

U pitanju je ekipa koja igra tipičnu špansku košarku sa mnogo trčanja i tranzicione igre. Imamo nauk sa turneje po Španiji kako ne treba da igramo protiv takvih timova", rekao je Čanak za klupski sajt.

"Potrebno je da igramo fizički jače, sa mnogo više kontakta, da odigramo disciplinovano u napadu i sprečimo njihove kontrapnapade", rekao je Čanak.

"Imamo i probleme sa povredama, ne znam koliko će moći da igraju Si, Lendejl i Veličković, ali svakako ne idemo u Valensiju s belom zastavom",
istakao je trener Partizana.

Centar Partizana Đorđe Gagić je svestan izazova koji je pred njegovom ekipom.

"Svi znamo kako igraju ekipe iz Španije, pa i Valensija koja je stalno u vrhu ACB lige. Nemamo puno vremena, a ni sam put nije lak, ali moramo da se što pre adaptiramo na date okolnosti, pripremimo se i iz sebe izvučemo ono najbolje. Potrebno je da budemo koncentrisani, disciplinovani i da adekvatno fizički odgovorimo na njihovu igru", rekao je on.

Utakmica se igra sutra od 20.45.

Pravo iz Valensije, crno-beli će putovati u Sloveniju, gde ih već u subotu očekuje utakmica ABA lige protiv Krke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kico14
Tuesday, 16.10.2018
12:29

Realno je ovdje ocekivati poraz. Valensija je jedan od 5 favorita za osvajanje, Bolje sacuvati igrace za Krku,ABA je prioritet.

avatar
Grb partizana 1997?
Tuesday, 16.10.2018
21:13

Kako to realno je ocekivati poraz? Pa zasto drzava vec trecu godinu zaredom sipa milione u ovaj drzavni projekat da bi vi na kraju rekli realan je poraz?!