Partizan u Bilbau, Samjuels u Beogradu vrši pripreme za debi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.10.2017.
11:31
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Ekspedicija košarkaškog kluba Partizan danas putuje u Bilbao na utakmicu trećeg kola grupne faze Evrokupa. Novajlija Samjuels ostaje u srpskoj prestonici.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaše Partizana u sredu očekuje utakmica trećeg kola Evrokupa, a rival će im biti ekipa Bilbao Basketa. Crno-beli danas putuju u Španiju.

"Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih će biti veoma teško da se igra. Ipak, biće to dobra škola za naše mlade igrače koji će i sutra dobiti šansu da steknu iskustvo i da pokažu napredak u odnosu na početak sezone", rekao je Miroslav Nikolić.

Jamajčanin Samardo Samjuels neće putovati sa ekipom već će se u Beogradu pripremati za debi u crno-belom dresu koji se očekuje za vikend.

"Samardo Semjuels će ostati u Boegradu gde će raditi po psebnom programu kako bi bio spreman za utakmicu protiv Cibone u Zagrebu. I bez njega, idemo u Bilbao da im pariramo našom mladošću i energijom koja mora biti na najvišem nivou od početka do kraja utakmice", dodao je Nikolić.

Nakon što je zbog povrede lista propustio prve dve utakmice u Evrokupu, u tim se vratio Marko Čakarević koji je pred polazak na put izjavio da uloga favorita pripada Bilbau.

"Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo  u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala", istakao je Čakarević.

Crno-beli se posle duela u Španiji vraćaju u srpsku prestonicu ali ih odmah zatim čeka put u Zagreb na meč šestog kola ABA lige sa Cibonom.

Utakmica 3. kola Grupe C između Bilbao Basketa i Partizana NIS igra se u utorak od 20.30. Posle prva dva meča crno-beli imaju skor 0-2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke