Partizan - Šta dalje? Filipovski: ''Postoje dve opcije...''

Autor: Darko Mitrović
subota 19.12.2020.
19:42
Izvor: Sportske.net

Imao je trener Partizana šta da kaže na konferenciji za medije, a nastavak sledi oči u oči sa upravom i igračima.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je danas razočarao svoje navijače ne samo ubedljivim porazom od Krke u Novom Mestu (69:50), već pre svega totalnom bezidejnošću i nemoći na terenu tokom svih 40 minuta.

Navijači se u neverici pitaju šta se to desilo njihovim ljubimcima, u čemu je sada problem... Trener Sašo Filipovski je ''vruće glave'' pokušao da odmah posle meča ponudi neke odgovore.

''Teško je reći nešto pametno posle ovakvog meča. Osim što me je sramota, razočaran sam kako se odvijao meč. Bilo je veoma teško, otvorili su nas šutem za tri poena i sa dosta širine. Pokušali smo da se vratimo u igru, ali nismo uspeli da napravimo nešto više od priliaska na 10-11 poena razlike. Što smo više grešili, imali smo sve manje strpljenja. Pustili smo ih da razbiju našu koncentraciju i našu igru. Naleteli smo na minu. Ovo je zaslužena pobeda Krke, čestitam joj, odigrali su lep meč'', istakao je Filipovski.

On je preuzeo odgovornost na sebe, najavio i mnogo rada u narednom periodu, ali i razgovore, kako sa igračima, tako i sa menadžmentom kluba.

''Što te ne ubije, to te ojača, samo treba to preživeti! Od 5 na 0, brojnih putovanja, nema napretka. Mi smo sad u ritmu putovanja i čuvanja neke energije, ali ove dane treba iskoristiti za rad. Imaćemo sedam dana da radimo, posle imamo Veneciju.

Ja verujem u rad, ne u priču.

Razočaran sam i pogođen raspletom ove utakmice, ali postoje dve opcije - ili se digneš, ili propadneš.
-
Baner

Ja ću da dam svoj maksimum da se to digne i da treningom vratimo kvalitet igre koji smo pokazivali. Gubili smo neke utakmice za jedan poen, ali danas je to bila jedna mina, totalno smo podbacili u napadu.

Nije sve samo na meni, treba videti šta i kako, treba razgovarati i sa igračima i menadžmentom da nađemo neku zajedničku tačku. Najlakše je pokazati prstom u nekoga. Ja prihvatam odgovornost za ovu utakmicu i pokazaću prstom prvo na sebe. Kad se ovako izgubi, trener je taj koji sprema igrače... Danas ću reći da sam ja kriv za ovaj poraz'', objašnjava Filipovski.

Može li Partizan u plej-of, s obzirom da posle 11 kola ima skor 5-6?

''Ja verujem da može, ali treba da se radi. Reči tu ne pričaju mnogo, nego teren'', zaključio je Filipovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 20.12.2020
12:01

Nikad jaca Krka, ah, ha, ah, ha, ah, ha, dzaba vamnovci moji sinovci.

avatar
Limenka
Sunday, 20.12.2020
01:40

Ovaj ima izjave kao Grunf: "Ako zelis biti prvi, ne smes biti poslednji"

avatar
Simkelaaa
Sunday, 20.12.2020
01:22

Ma koje vise sledece sezone ? Na kraju cemo postati mi KK Sledeca sezona,ne treba cuvati nista,ne treba biti strpljiv,sutra ustati i poceti presek,ko ide,ko dolazi,koji su ciljevi i koje su posledice nepostizanja istih,i tacka,cekamo svi vec predugo.

avatar
babaroga
Saturday, 19.12.2020
23:25

I dalje tvrdim: sasvim dobar tim. Problemi su na drugoj strani i naravno da se reflektuju na igru. To je mali zatvoreni sistem, muzička kutija koja daje vrhunski zvuk dok svi šrafčići, svaki zupčanik redi kako je programirano. Jedan pogreši i umesto simfonije dobijemo škripu kočnica. Naravno da ne likujem mada ima zasluga. Promenite Ostoju najpre, vratite Čanka i može da se desi da uđete u EL iz EK. Naravno i par pozicija u timu bi trebalo rekonstruisati mislim veoma bezbolno.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 19.12.2020
23:13

На шта би личили да немају гигантски будџет.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 20.12.2020
14:58
avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 19.12.2020
22:35

Koji crni PO? U narednih 15 utakmica, njima treba MINIMUM 11-4 da bi uopste razmisljali u TOP4, a Buducnost, Zvezdu i Cedevitu nece pobediti u gostima, pored toga gostuju i Splitu, Borcu, Zadru, Megi. Nemaju oni nacin da skupe dovoljno pobeda.

avatar
ariton
Sunday, 20.12.2020
12:59

Gledaj ti dete za koga navijas da se ne desi ko ranijeda navijas za tudje klubove .

avatar
ariton
Monday, 21.12.2020
19:21

Ali partizan a ne tamo neki drugi klub i da mi navijamo za njega zato sto nam je neko tako rekao.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 20.12.2020
15:49

Jos 2-3 sezone i bicete jacine neke Primorske.

avatar
DjoleKG
Saturday, 19.12.2020
22:23

Duguje se mnogo para ma šta pričali ove udvorice u upravi tako da od kupovine utakmica nema ništa ove godine. Prolazak dalje je misaona imenica. Treba se sačuvati za sledeću sezonu a ne da se zaduže za naredne tri.

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 20.12.2020
03:14

Znači kad imate para nije vam strano ni da kupite utakmicu,sad mi je jasan onaj sistem o kojem je godinama pričao trener bez rominga

avatar
nemam pojma
Saturday, 19.12.2020
22:10

Pričamo već dugo: ŠUTERSKI TRENING, ŠUTERSKI TRENING i ništa. Vidimo, zabavljau se na treningfu, na YTubu postavljen trening, vidiš šutiraju nonšalantno, sve jedno im pogode li ili ne. Ja bih se ubio da sam profesionalni košarkaš na poziciji 1, 2, 3, 4 i da imam takav procenat šuta, da mašim zicere iz prodora. Pa na treningu treba da šutiraju dok im to ne pređe u automatizam. Protivnici su nas provalili, Ne daju Pejdžu da diše, jure ga i preuzimaju, a ostave ostale neka slobodno šutiraju, još im se odmiču prema košu, dajući im znak da će sigurno promašiti. BEDNO! SRAMOTNA JE IGRA! Dobro je da je Sašu sramota! Najveća je njegova odgovornost, videli smo da isti ovi igrači pogađaju pod Trinkijerijevim vodstvom. Boli i indolencija i kilaža Gordića, loša fizilčka sprema Veličkovića i Zagorca, debljina Mekintajera, Jankovića, nespremnost Mike. Indolentnost mladog Trifunovića, mrtvog ladnog kad promaši čist šut. Je li možda novac u pitanju? Da li ne dobjaju novac redovno, pa zato otaljavaju utakmice? Tako Partizan nikad u istoriji nije igrao, nikad tako indolentno. Uvek se igralo do poslednje kapi znoja, jedan za drugoga. Zašto Pejdž ne dobije loptu od Gordića kad je retko sam, bez čuvara?

avatar
ViniciusJR
Saturday, 19.12.2020
21:51

Je li opet Scepo kriv? Partizanovi problemi su mnogo dublji od trenera, i to sam rekao odmah kad su krenule kritike za Scepanovica, pa dobih 50minusa.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.12.2020
20:49

E, moj Saso, e moj Saso, gde je sada igro naso:-D Ozbiljno, gde se dede? Krenuo je i ovaj kao Trinkoza sa nekim ultimativnim izrekama i frazama, to je ta mudrost debeljuca sa Bliskog zapada:-D