Partizan silovito u finale Kupa!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.02.2019.
18:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća, Partizan je večeras u niškom ''Čairu'' savladao ekipu FMP-a rezultatom 83:71.

Crno-beli su se tako plasirali u finale, a tamo će se sutra sastati sa boljim iz večerašnjeg duela Crvena zvezda  - Mega Bemaks koji se igra od 21 čas.

Ekipa Andree Trinkijerija je bila bolji rival u najvećem delu ovog meča i potpuno zasluženo se plasirala u finale.

Partizan je furiozno ušao u utakmicu, na krilima Marinkovića, Veličkovića i Lendejla, crno-beli su poveli sa 17:5, posle čega se bude i ''Panteri'' koji svojom serijom 6:0 smanjuju na 17:11.

Tu prednost Partizan je uglavnom održao do kraja prve deonice koju je dobio sa 21:16, ali dosta problema crno-belima pravio je plejmejker domaćih Stefan Pot koji je bio najbolji i najefikasniji u timu FMP-a tokom prvog poluvremena.

Ekipa iz Železnika je u finišu druge četvrtine prišla na samo tri poena zaostatka (39:36), da bi početkom drugog serijom 5:0 uspela prvi put da povede na ovoj utakmici - 41:39.

Renfro je zaustavio ovaj nalet protivnika, a onda su Lendejl i Bandža Si svojim poenima vratili prednost crno-belima - 49:45.

Još par puta je FMP prišao na dva poena razlike, ali posle dve vezane trojke Vanje Marinkovića za 59:49, ekipa Partizana više nije dozvoljavala rezultatsku neizvesnost.

Bilo je burno par minuta u finišu treće četvrtine, posle par spornih sudijskih odluka, kada se i Trinkijeri iznervirao i dobio tehničku grešku, a što je za posledicu imalo uvredljiva skandiranja sa tribina, zbog čega su sudije nakratko prekinule meč.

Sve se ipak brzo smirilo, Partizan je do kraja imao kontrolu rezultata, uspeo je i dodatno da uveća prednost i bez većih problema se plasira u finale Kupa Radivoja Koraća.

Džok Lendejl je sa 18 poena i osam skokova bio najefikasniji u Partizanu, Vanja Marinković se zaustavio na 17, a Renfro na 13 poena.

Razlog za brigu kod crno-belih jeste povreda Stefana Jankovića koji je u finišu druge četvrtine nezgodno pao, posle ukazane pomoći otišao u svlačionicu i na njega Trinkijeri nije mogao da računa do kraja meča.

U FMP-u na kraju najefikasniji Pot sa 15 poena, Jeremić je upisao 13 poena, a Rit 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 16.02.2019
19:45

THE ONLY TRUE CHAMPION, THE ONLY TRUE KING IN TERMS OF FOOTBALL AND BASKETBALL

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 16.02.2019
20:36

Football :D Manje titula od Zvezde, manje kupova dakle trofeja generalno, manje evropskih trofeja, manje pobeda u medjusobnim duelima. I vi ste king of football :D
Ali ne sumnjam da si ti u tom tvom izmisljenom svetu dodao partiziju nekoliko titula sampiona sveta, evrope i slicno. :D

avatar
Čerek B.
Saturday, 16.02.2019
22:05

Ima za to stručni naziv