Partizan - Sezona završena, ko će ostati u ekipi za narednu?

Autor: Darko Mitrović
petak 01.06.2018.
14:19
Izvor: Sportske.net

Po svemu sudeći, Partizan očekuje velika rekonstrukcija tokom leta.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Imajući u vidu da je od 2014. bio bez ijednog trofeja, Partizan je u minuloj sezoni ostvario značajan pomak osvajanjem trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Ali, s druge strane, da nije toga bilo, ova sezona bi bila jedna od najneuspešnijih poslednjih decenija. Jer, u ABA ligi crno-beli nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, u Superligi nisu uspeli da se izbore za plasman u finale, a u Evrokupu su imali veoma loš skor i eliminisani su već posle prve faze takmičenja.

Ipak, osvajanje Kupa unelo je novu energiju u ekipu i vratilo nadu navijačima da možda već od sledeće sezone dolaze bolji dani za Partizan.

Ali, veliko je pitanje koliko će se tim za narednu sezonu razlikovati od sadašnjeg - i po kvalitetu i po imenima.

Najviše pažnje privlačiće dalji status najboljeg igrača Partizana u ovoj sezoni, plejmejkera Najdžela Vilijams-Gosa koji ima još godinu dana ugovora, ali i ponude od pojedinih evroligaških klubova. Takođe, čeka se i stav iz Jute, koja ga je prošle godine draftovala kao 55. pika druge runde.

Dalje, Vanja Marinković bi početkom juna trebalo da se predstavi NBA skautima na kampu u Trevizu, ali teško da će se tamo i pojaviti, s obzirom na povredu, zbog koje je propustio polufinale plej-ofa protiv Crvene zvezde.

Kapiten Novica Veličković je posle eliminacije u polufinalu naglasio da sada najpre želi da se odmori, pa tek potom da proceni da li će i naredne sezone ostati u Partizanu.

Šta je sa ostalima?

Jasno je da će veći broj igrača napustiti ekipu ovog leta, jedni jer nisu opravdali očekivanja, drugi jer su u potrazi za unosnijim angažmanima.

U ovom trentuku, a s obzirom na ono što smo videli ove sezone, deluje da su male šanse da u rdovima crno-belih ostanu Gavrilović, Čakarević, zatim Andrić je već dugo u klubu, verovatno će potražiti novi angažman.

Ono što je sigurno, to je da se na Bondžu Sija i dalje računa, njegov ostanak ne bi trebalo da bude pod upitnikom, ali to se ne može reći za Kvamija Vona i Amidu Brajmu, od kojih se ipak očekivalo više, pogotovo od ovog drugog, koji je mimo očekivanja bio potpuno u drugom planu tokom polufinalne serije sa Zvezdom.

Ono što raduje sve u klubu, to je da dolaze mlađe snage, pojedini igrači su u minuloj sezoni priključeni prvom timu, a u narednoj bi trebalo da imaju i značajniju ulogu, pre svih Marko Pecarski, ali i Slobodan Jovanović, Tadija Tadić, Nikola Tanasković...

Ipak, najvažniji potezi uprave tek slede - pojačanja za sledeću sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Friday, 01.06.2018
19:02

Nema tu leba dok se ne vrati Dule i pronadje predsjednik koji nece pristati da bude drzavno pastorce, sve ostalo je TRLA BABA LAN ...

avatar
bagra
Friday, 01.06.2018
16:51

Andric- napolje
Djoko Salic- napolje
Marko Cakarevic- napolje
Amida Brimah- napolje i nikada vise da se ne vrate!

avatar
nemam pojma
Friday, 01.06.2018
15:24

Tadić i Jovanović moraju na kaljenje u neki tim KLS. A Tanasković, treba preko leta da dosta radi individualno, na kontroli lopte i šutu, da bi mogao da konkuriše na poziciji 3, jer za četvorku nije. Peca je obezbedio mesto u 12, po mom mišljenju, treba da bude taj 11-12 igrač.

avatar
Zlatko_M
Friday, 01.06.2018
15:17

Samo da Andric vise ode, toliko ogranicen igrac da je to neverovatno, u odbrani je ocajan kao da igramo sa igracem manje. Goss nazalost sigurno ide ali da bar uzmemo pristojno obestecenje. Von i moze da ostane da bude drugi plej, a Brajmi se zahvaliti i traziti neku tezu peticu, to nam fali vec nekoliko sezona, videlo se da ne mozemo da zaustavimo Omica... Cakar isto sto dalje i tu dovesti dobru zamenu, bilo bi idealno Zagorca ako jos postoji sansa. Svakako bitan period sledi, mora opet da se pogodi sa strancima...

avatar
nemam pojma
Saturday, 02.06.2018
13:48

Von nikako. Nidam ako može. Uz Jaramaza i Karapandžića.