Partizan se sprema da zada udarac Zvezdi, a onda? Hoće li zaraditi i od Gosa?

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.02.2018.
12:41
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Crno-beli su se praktično oprostili od realnih šansi za plasman u plej-of, pa se okreću novim izazovima koji stižu veoma brzo.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

U preostala tri kola ABA lige, Partizan će imati cilj da potvrdi uspon forme i makar zadrži to peto mesto na kojem se trenutno nalazi, ali u međuvremenu bi mogao da stigne i do prvog trofeja posle četiri godine.

Znate već da se krajem sledeće nedelje održava završni turnir Kupa Radivoja Koraća, a Partizan će se u četvrtfinalu sastati sa ekipom Zlatibora. Ukoliko opravdaju očekivanja, u polufinalu će se crno-beli sastati sa boljim iz duela Mega Bemaks - Dinamik, a onda u finalu najverovatnije sa Zvezdom.

Crno-beli će imati ogroman motiv da konačno obraduju svoje navijače, iako je jasno da će imati veoma težak posao, pre svega jer je Crvena zvezda mts i ove sezone pokazala da je kvalitativno ispred svih na domaćoj sceni.

Naravno, iznenađenja su moguća, pogotovo u Kupu, a tome se nada i plejmejker Partizana Najdžel Vilijams-Gos.

''Možemo da osvojimo trofej. Ukoliko igramo našu najbolju košarku, možemo da se nosimo sa svima, pa i da pobedimo svakoga.

Samo je potrebno da napredujemo svakog dana, da odemo u Niš sa mislima 'podešenim' na to da možemo da osvojimo trofej'',
istakao je Gos u izjavi za današnji ''Sportski žurnal''.

Kup Radivoja Koraća biće i uvod u završni deo sezone, na čijem će kraju početkom leta biti postavljeno pitanje i da li će Amerikanac ostati u Partizanu, ili će klub pokušati nešto da zaradi i od njegovog transfera, kao što je to bio slučaj sa Patrikom Milerom.

Podsetimo, Viijams-Gos je letos potisao ugovor na dve godine sa crno-belima.

''Fokusiran sam na ono što se sada dešava, da budem spreman za sledeću utakmicu. O tome šta dalje, razmišljaću kad dođe vreme za to'', izjavio je Gos.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke