Partizan se revanširao Trentu, ali će Trinkijeri ponovo "baciti ključ od dvorane"!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 06.11.2018.
21:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana slavili su u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru šestog kola Evrokupa.

aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

"Crno-beli" su nedavno dobili novog trenera, ekipu je od Nenada Čanka preuzeo renomirani italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri.

Na debiju na klupi Partizana protiv Mege u ABA ligi upisao je trijumf, a danas je na debiju u Evrokupu vodio "crno-bele" do pobede protiv italijanskog Trenta, bilo je 76:71 u korist beogradskog sastava. Trento je ipak ostao u prednosti u međusobnom duelu, kako su meč pred svojim navijačima dobili sa devet poena viška.


Odlično su Trinkijerijevi puleni otvorili meč, napravili su seriju 11:1, prednost je nastavila da raste, gosti nisu imali rešenja za odličnu odbranu "crno-belih".

Nakon 10 minuta, ubedljivo su košarkaši Partizana vodili, bilo je čak 22:7.

Ipak, Trento se probudio u nastavku, krenuli su da tope prednost domaćina, pa su sredinom deonice došli na samo šest poena minusa.

Spustili su deficit gosti i na četiri poena, a sa toliko poena manjka su otišli i na odmor, nakon trojke u poslednjem napadu.

Markus Pejdž je na poluvremenu bio najefikasniji u redovima Partizana sa 11 poena, sa druge strane odličan centar Zvezde na pozajmici u Trentu Nikola Jovanović sa 14 poena.

U trećem kvartalu se igralo u kratkim serijama, kako je Partizan uspevao da se odlepi, tako je Trento odgovarao svojim serijama, u jednom trenutku su prišli na samo poen zaostatak.

Ipak, konsolidovali su se "crno-beli", pa su na poslednji odmor otišli sa sedam poena viška.

Serijom 8:0 Partizan otvara odlučujuću deonicu, pa su tako stekli 15 poena prednosti.

Ipak, uspeo je Trento i to da istopi, prišli su serijom od 10:0 na samo pet poena minusa.

Imali su gosti ubrzo i napada za izjednačenje, ali je Partizan uspeo da se odbrani, u poslednji minut su ušli sa pet poena viška.

Drama u finišu, ali su "crno-beli" uspeli da zadrže prednost, Marinković je sa penala potvrdio trijumf Partizana, drugi u Evrokupu ove sezone i drugi pod vođstvom Andree Trinkijerija, u isto toliko mečeva.

Najefikasniji je u redovima Partizana bio Džok Lendejl sa 18 poena, pratili su ga Pejdž sa 16, Zagorac sa 12 i Marinković sa 10 poena.

U ekipi Trenta sjajan Nikola Jovanović sa 20 poena i šest skokova, ali je pravog pratioca imao samo u Devinu Marblu, koji je meč okončao sa 10 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 06.11.2018
23:01

To je potpuno nebitno jer ce im ono biti i jedina pobeda u EK i sigurno necemo doci u situaciju da se gleda medjusobni skro protiv njih. Samo da ne bude i ovo nama poslednja...