Partizan se plaši ''krađe'' igrača, koliko pojačanja zaista stiže ovog leta?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.06.2020.
09:43
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport, mondo

Od trenutka kada je predsednik Partizana Ostoja Mijailović obelodanio da će crno-beli i naredne sezone nastupati u Evrokupu, počele su sve intenzivnije najave potencijalnih Partizanovih pojačanja. A kakav je stvarni plan?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Podsetimo, već dugo se spekuliše o Kodiju Miler-Mekintajeru iz Cedevita Olimpije, koji bi stigao u slučaju odlaska Gordića ili Voldena, a u poslednjih nekoliko dana Partizan se u medijima povezuje i sa Eldžinom Kukom, Devinom Vilijamsom i Endrjuom Gaudlokom.

Na temu prelaznog roka sinoć je na TV Arena Sport, u emisiji ''U obruču'' govorio sportski direktor Partizana Nikola Lončar.

On je naglasio da je prevashodni cilj Partizana da zadrži najveći deo ekipe iz sadašnje sezone, a ostatak će se, naravno, popuniti pojačanjima sa strane. To praktično znači da ne treba očekivati veliki broj novih igrača u Partizanu ovog leta.

''Hoćemo da damo kontinuitet momcima koji su se pokazali odlično i hoćemo da i sledeće sezone dođemo do što više trofeja. Sve što se igralo ove sezone smo osvojili i želimo da dajemo kontinuitet svima, da to ponovimo sledeće.

Prisutni smo na tržištu, svi pitaju šta tražimo i na kojoj poziciji tražimo igrače. Ostalo je da sa još nekoliko igrača iz ovosezonskog tima napravimo dogovore i da budemo sigurni da će da ostanu sa nama, ali to neće biti lak posao.

Grubo će zvučati, ali mi ćemo samo popunjavati rupe. Da li će to biti neki igrač za budućnost, da li će popuniti taj prostor u određenoj situaciji na terenu... Važno je da znamo nosioce igre za sledeću sezonu, znamo ko su igrači koji su nam prioritet.
-
Baner 4 derbi

Jedan, dva igrača i mislim da se nećemo pomeriti sa dva igrača, ali nikad se ne zna. Videćemo šta će da se dogodi sa G-ligom (razvojnom NBA ligom) i nećemo propuštati šansu, ali ne treba preterivati jer su tu mladi igrači koji kucaju na vrata prvog tima, poput Trifunovića", izjavio je Lončar, a prenosi ''Mondo''.

Jasno je, novi transferi biće ograničeni i budžetom, koji će, kao i u većini klubova, posle pandemije najverovatnije biti redukovan.

''Verovatno će mnogo timova imati manji nego prošle godine, pa verovatno moramo da zategnemo i mi, ali tu je menadžment kluba da se bavi finansijama, on donosi novac u klub", naglasio je Lončar.

Kada su u pitanju potencijalni odlasci, prethodnih dana se najviše pričalo o interesovanju Virtusa za Korija Voldena, kao i da bi Budućnost navodno da vrati Nemanju Gordića, ali u Partizanu su ovoh dana posebno oprezni da im se ne dogode i neka neprijatna iznenađenja poput - ''krađe igrača''?!

"Trudimo se da zadržimo 70-80 odsto ekipe. Nadam se da će to biti moguće sa tim budžetom. Ima dosta interesenata za neke naše igrače koji su imali odličnu sezonu i moramo da vodimo računa da nam ne ukradu igrače, a svi znamo da se to događa. Pokucaju ti, uzmu ti igrača, a ovi datumi oko 15. juna su uvek posebno opasni", objasnio je Lončar.
-
Baner 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Tuesday, 09.06.2020
13:36

Jos jace nego prosle sezone!

avatar
Silent
Tuesday, 09.06.2020
13:09

Drzava nam propade zbog partizan kupuju indijance

avatar
paok
Tuesday, 09.06.2020
13:49

Eto i sa takvim Indijancima vas deremo.

avatar
Miloš Šajn
Tuesday, 09.06.2020
11:15

Mislis kradu igrace kao sto ste vi krali svojevremeno? :)

avatar
Nenad Šmigić
Tuesday, 09.06.2020
10:31

osvojili smo sve sto smo igrali ?!?! karantin je ocigledno na Nikolu Loncara ostavio ogromne posledice !!!!

avatar
Momcilo Stojanovic
Tuesday, 09.06.2020
14:06

Da se igralo do kraja verovatno bi osvojili još nešto što smo igrali.Evidentno da je karanntin tebe hendikepirao.

avatar
DVA HRAMA
Tuesday, 09.06.2020
09:51

NEMANJU Gordica.