Partizan se kockao u Zadru, ali maestralni Pejdž nije dao da crno-beli izgube!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.01.2019.
19:08
Izvor: Sportske.net

Bez dvojice značajnih igrača u rotaciji, ekipa Partizana večeras trijumfovala na neugodnom gostovannu u Zadru.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Dramatična borba u Zadru, Partizan u većem delu meča imao prednost, onda došao u situaciju da izgubi, ali u produžetku Pejdž je presudio Zadranima. Na kraju - 97:92 posle produžetka, a u regularnom toku bilo je 82:82.

I jedni i drugi su oslabljeni ušli u večerašnji meč - Zadrani mez Mageritija i bivšeg pleja Partizana Kvamija Vona, a crno-beli su nastupili bez pomoći povređenih Zagorca i Nikolića.

Prva četvrtina je protekla uglavnom u blagom vođstvu Partizana, ali uz veliki broj prekršaja i slobodnih bacanja na obe strane. U završnici prvog kvartala Zadrani su zaigrali bolje, poveli sa 23:19 i prednost održavali do sredine druge četvrtine.

Tada je večeras odlični Markus Pejdž pogodio trojku za vođstvo Partizana od 36:34, a do kraja prvog poluvremena crno-beli su svoju prednost uvećali na četiri poena razlike - 50:46.

Najbolji period igre Partizana vođen je početkom treće četvrtine, kada su crno-beli preko Lendejla, Sija i Markusa Pejdža stigli i do dvocifrene prednosti - 60:48.

Ipak, Zadrani se nisu predavali, kako je meč odmicao sve je bolje u njihovim redovima igrao crnogorski veteran Vladimir Dašić i najviše zahvaljujući njemu domaći su uspeli da u par navrata uhvate rezultatski priključak, kada su stizali na dva poena zaostatka.

Raspoloženi Markus Pejdž je svojim poenima sprečavao preokret, Amerikanac je preuzimao odgovornost u većini akcija tokom drugog poluvremena, a na ruku ekipi Partizana išao je i veoma loš procenat šuta domaćeg tima sa linije slobodnih bacanja (17/30).

U samoj završnici se umesto Pejdža istakao i Aleks Renfro, koji je sa linije penala na minut i po pre kraja doneo crno-belima pet poena prednosti (82-77).

Ali, posle tajm-auta domaćih, Litl pogađa trojku preko Renfroa za 82-80. Na ulasku u poslednji minut meča, Si ne pogađa za tri, a na drugoj strani novi poeni Litla i Zadar je stigao do izjednačenja - 82:82!

Partizan nije iskoristio ni sledeći napad, a Zadranima je ostalo 0.9 sekundi da dođu do pobede. Posle tajm-auta, Litl je došao u otvorenu poziciju za šut, pokušao je za tri poena, ali na sreću Partizana nije bio precizan, pa se ušlo u produžetak.

Dodatnih pet minuta počelo je petom trojkom Pejdža u ovom meču, ali nedugo zatim, Zadrani stižu do izjednačenja na 86:86, uz petu ličnu grešku Lendejla.

Pejdž novom trojkom ponovo vraća prednost na stranu Partizana koji se potom odbranio, a onda je Nikola Janković iznudio prekršaj, međutim oba puta je bio neprecizan, ostalo je 89-86 za Partizan na nešto manje od tri minuta pre kraja.

Posle nekoliko promašaja, ali i uhvaćenih lopti, Luka Žorić sa penala smanjuje na 89:88, a onda opet Markus Pejdž, još jedna trojka za - 92:88!

Usledio je novi tajm-aut domaćih, a na minut i po pre kraja Božić smanjuje na 92:90, posle čega smo videli još dva brzo realizovana napada, po jedan na obe strane - 94:92 u korist Partizana na ulasku u posldnji minut.

Novi problemi za Partizan dogodili su se na 47 sekundi do kraja, kada Pejdž pravi korake, na drugoj strani ne pogađaju ni Božić ni Žorić, a onda tačku stavlja Vanja Marinković - 97:92!

Markus Pejdž se na kraju zaustavio na 28 poena (3/4 za dva, 7/10 za tri), Vanja Marinković je upisao 13, a Nikola Janković 12 poena.

U ekipi Zadra 20 poena Litla, 17 je upisao Dašić, 16 Luka Žorić, a 15 poena Bašić.

Partizanu je ovo deseta pobeda u sezoni, Zadar je upisao jedanaesti poraz.
-

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IM
Saturday, 19.01.2019
20:17

Nikoli Jankovicu pod hitno da se ubaci u ugovoru da svaki dan na treningu sutira minimalno 4 sata slobodna bacanja,prosto je neverovatno kako neko ko je profesionalac baca onakve cigle,a sto se tice zadra svaka im cast,uspeli su da dobiju 50 slobodnih bacanja i tako da se rezultatski priblize najvecem klubu u Aba ligi.

avatar
Toto Salvatore Riina
Saturday, 19.01.2019
20:21

Kom najvećem? Pa nije Zveda igrala nego Partizan. Čitaj malo.

avatar
petar000
Sunday, 20.01.2019
02:15

Zna on tacno ko je igrao. Izgleda da ti ne znas. Ne pametuj i ne primaj se. U ovom sportu je samo jedan najveci u Srbiji, ova druga dva sto se izdaju za jedan to sigurno nisu.

avatar
Covek Sismis
Saturday, 19.01.2019
23:35

Sta ti radis na Partizanovim vestima? Kompleksi ocigledni...

avatar
IM
Saturday, 19.01.2019
22:46

Jos malo cete poceti da pricate kako ste osvojili evroligu,kako ste imali 13 vezanih titula,kako su za vas igrale najvece legende svetske kosarke,kako vam se klub nije ugasio,kako ste igrali final four cetri puta i jos mnogo toga.

avatar
dareks
Saturday, 19.01.2019
22:28

Najvecem.lepo pise..partizan je najveci a zvezda najbolji..zvezda igra kosarku zadnjih 5 godina..Ali ne Jos dugo

avatar
IM
Saturday, 19.01.2019
21:20

Hahahahhaahaha sta sve necu da procitam,veci kao kosarkaski klub,a tek kao sportsko drustvo niste,sad ne zelim ni da pisem ovde bilo sta,imas internet i procitaj malo,a mozda ce se naci jos neko ispod,a i da KK vam je ugasen 2011.