Partizan saznao i poslednjeg rivala u Top 16, a onda počeo da ''lomi'' Limož! Novica ne promašuje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.12.2019.
21:20
Izvor: Sportske.net

Sve je poznato kada je u pitanju buduća Partizanova grupa.

ABA liga/Mornar/Media PRO
ABA liga/Mornar/Media PRO

Povezane vesti

Košarkaši Partizana igraće u Grupi E Top 16 faze Evrokupa protiv Virtusa iz Bolonje, Trenta i turske Darušafake.

Rivali iz Italije su još sinoć bili poznati, a Darušafaka je večeras zauzela treće mesto u Grupi C, čime je stekla uslov da se pridruži pomenutim ekipama u novoformiranoj grupi.

Darušafaka je u poslednjem kolu Grupe C poražena od Uniksa u Kazanju sa 71:68 i tako ispala iz igre za jedno od prva dva mesta u toj grupi, dok je istovremeno Huventud poražen od Cedevita Olimpije sa 103:81.

O trećem mestu odlučivalo se između Darušafake i Huventuda koji su prvu fazu takmičenja završili sa po pet pobeda i poraza, a pošto Darušafaka ima bolji međusobni skor, ona je na kraju završila na trećem, a Huventud na četvrtom mestu.

Kada je u pitanju Partizanova utakmica sa Limožom, ona nema takmičarski značaj, a posle prvog poluvremena crno-beli pred oko 4.500 gledalaca u ''Areni'' vode sa 40:34.

Limož je bio uglavnom ravnopravan rival tokom prve četvrtine, a u drugoj je do izražaja došao veći kvalitet ekipe Partizana koja je počela lagano da uvećava svoju rezultatsku prednost.

Kapiten Novica Veličković je za sada najraspoloženiji u ekipi Partizana sa devet poena (4/4 za dva) i tri skoka, u finišu poluvremena ga je stigao Nikola Janković sa istim poenterskim učinkom.

U Limožu sa devet poena prednjači Butsil.
-
- - -
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke