Partizan razmišlja i o centru koji dve godine nije igrao?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.11.2018.
12:48
Izvor: Sportske.net, Mozzartsport.com

Odličan je igrač, ali ima li Partizan prostora za rizik posle svega kroz šta je prošao ove sezone?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Pauza u ABA ligi traje već treći dan, a navijači Partizana i dalje sa nestrpljenjem osluškuje informacije u vezi novih potencijalnih pojačanja.

Očekuje se, svakako, nešto konkretnije do Partizanovog duela sa pojačanom Igokeom, a prvo ime koje je počelo da se dovodi u vezu sa crno-belima je iskusni Riki Hikman.

Međutim, znatno više igrača iz inostranstva je na Partizanovom ''radaru'', a uprava pokušava da napravi takav izbor kojim će novi trener Andrea Trinkijeri biti zadovoljan, s obzirom na neprijatno iskustvo sa Entonijem Braunom, koji je sada već bivši košarkaš crno-belih.

A prema informacijama koje prenosi ''Mozzartsport'', po ukusu Trinkijerija je i 26-godišnji centar Patrik Jang, bivši košarkaš Galatasaraja i Olimpijakosa, koji je pre nekoliko godina skrenuo pažnju na sebe u Evroligi.

Njegov kvalitet nije sporan, Partizanu je potrebno pojačanje pod košem, ali problem je što on nije igrao od novembra 2016, zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena.

S obzirom da u novu sezonu nije ušao kako se očekivalo, Partizanu bi u ovom trenutku, pre svega, trebao igrač koji bi odmah mogao da ''napravi razliku na terenu'', kako se to često kaže, a prostora za bilo kakvu grešku kada su u pitanju pojačanja, jesnostavno, više nema.

Naredni dani pokazaće koliko je ovaj transfer realan, a u prilogu je podsećanje na neka od njegovih izdanja od pre nekoliko godina.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Thursday, 29.11.2018
10:34

Partizan ima veoma losa iskustva sa igracima koji pokusavaju da vrate larijeru ppsle povrede ukrstenih ligamenata ,osim Kinzija:aranitovic,gordon,Akojon,anderson.
I pored loseg iskustva,klub nastavlja da dovodi taj tip igraca.Ovaj Jang je neku kosarku igrao u Galati,a u Olimpijakosu je bio rezerva Milutinovu posle povrede i nije mogao da se sastavi..

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 28.11.2018
17:22

Sva sreća pa ovi igrači ne koštaju ništa,inače ni ovih 3000 ne bi bilo za penzionere(pošto im je od prošlogodišnjih 5000 već uzeto po 2000 za trenera i stručni štab)...

avatar
petar000
Wednesday, 28.11.2018
16:13

Ma sve je to ok, cak i da se rizikuje sa njim. Samo ja kapiram da treba da postoji neko u ekipi ko ce umeti da mu doda loptu, posto su nasi svi bekovi "operisani" za takvu vrstu kosarke.I sad asistencije visokima kada su sami "dole" ide u svakoj petoj situaciji, znaci oni jednostavno ne vide to. Ne osecaju igru kako bi bekovi trebalo. Problem je sto nama nije jedna pozicija sporna nego vecina.

avatar
nemam pojma
Wednesday, 28.11.2018
14:52

Prioritet je koliko čujem dovođenje kombo beka sa 15 poena miimum u rukama, pa tek onda bi Jang mogao da dođe na probu. Ja bih više voleo četvorku tipa Gista, pre svega zdravog igrača koji može i da šutne za tri i da obezbedi bolji skok i zagrađivanje.

avatar
Partibrejker
Wednesday, 28.11.2018
17:28

Pa doveli smo Jankovica zbog toga.A za beka se slažem.Po meni samo taj bek nam i treba.Mi smo i derbi izgubili na spoljnim pozicijama.Lendejl i Gagara su mimo svih ocekivanja nadigrali Cirbesa i Odza,ali je zato Perperoglu razvalio Zagora i Sija.

avatar
nemam pojma
Wednesday, 28.11.2018
19:24

Si nije čuvao Perperoglua, mislim da bi ga on mnogo bolje držao. Mislim da bi ga čak i Gegić odlično držao. Zagor, nažalost, nije baš bio spreman za tu utakmicu, non stop se borio sa maskom. A Si je čuvao Fajea. Njihovi najbolji igrači, sve stranci, su odigrali ogromnu minutažu, domaći su im dali bednih tri poena svih 6 zajedno. Tomić nema poverenja u te domaće i na tu kartu treba igrati. Ovi nisu u cvetu mladosti, biće zanimljivo već u Kupu videti kako igraju u seriji utakmica iz dana u dan. Jer, to će odlučivati na kraju. A siguran sam da će gurati pod koš lopte u takvim utakmicama, jer tu su dominantni. Sa jednim snažnim centrom (Jang, Parahoski, Musli) to se krpi. Ali, košgeter je NEOPHODAN!

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 28.11.2018
17:29

pa lako ce sve yelje biti ispunjene, bankomat radi punom parom

avatar
bagra
Wednesday, 28.11.2018
14:23

Lik nije uopste centar, daj nekog preko 210cm molim te, bolje Musli nego ovaj, plus nije igrao.

avatar
Partibrejker
Wednesday, 28.11.2018
17:30

Ovog niko ozbiljan ni nece,ali je zato Musli na ceni.

avatar
Partibrejker
Wednesday, 28.11.2018
17:43

Ni Hajnc nema vise od dva metra a Trinkijeri ga je promovisao u dominantnu peticu.A šta tek reci za Milojevica?Nije sve u cm,ovaj je svojevremeno kucao preko Bobija.Problem je što,ni kao nesrecni Braun,nije igrao dve godine.Osim Kinzija,imamo jako loša iskustva sa Amerima koji se vracaju iz povreda(Robinson,Gordon,Akojon).

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 28.11.2018
13:59

Treba naglasati da pomenuti portal (mozzartsport) veoma retko gadja sto se tice pojacanja u bilo kojem sportu.