Partizan razgalio malobrojne navijače u ''Areni'' za kraj prve faze Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.12.2019.
22:22
Izvor: Sportske.net

Crno-beli pobedom završili prvu fazu takmičenja u Evrokupu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 10. kola Grupe B Evrokupa, Partizan je večeras pred svega 3.908 gledalaca u ''Štark Areni'' savladao ekipu francuskog Limoža rezultatom 77:58.

Crno-beli su ovim trijumfom samo potvrdili drugo mesto u grupi, koje su još ranije osigurali i sa skorom 7-3 završili prvu fazu takmičenja.

O imenima Partizanovih rivala u Top 16 fazi Evrokupa čitajte OVDE, a kada je u pitanju večerašnji dvoboj sa Limožom, nije bilo veće rezultatske neizvesnosti, iako su crno-beli nastupili bez Rašona Tomasa i Korija Voldena.

Gosti iz Francuske su tokom prve četvrtine pružali dobar otpor, a u drugoj Partizan je, predvođen raspoloženim kapitenom Veličkovićem počeo da uvećava svoju prednost, koja je u tom periodu maksimalno iznosila 12 poena razlike.

U finišu drugog kvartala, Limož je uspeo da tu razliku prepolovi, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 40:34 u korist Partizana.

Ipak, u drugm poluvremenu znatno bolja igra Partizana, gosti su sve teže dolazili do poena, pogotovo u trećoj četvrtini, kada su upisali svega šest poena.

Partizan je tada otišao na ''bezbednu udaljenost'' od petnaestak poena razlike, što je u poslednjem kvartalu i održao.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Nikola Janković sa 14 poena i pet skokova, Gordić i Jaramaz su upisali po 11, Birčević 10, a Veličković je ostao na devet poena iz prvog poluvremena.

Limož je završio ovosezonsko učešće u Evrokupu na poslednjem mestu u grupi sa skorom 2-8, a u večerašnjem duelu sa Partizanom bolji od ostalih u njihovim redovima bio je Markus Džinjard sa 15 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Thursday, 19.12.2019
08:43

Ti malobrojni su zlata vredni.

avatar
nemam pojma
Wednesday, 18.12.2019
23:49

Ispade ekipa koja je važila za favorita. A Ritas prođe kroz iglene uši.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 18.12.2019
23:33

Ne preostaje nam nista drugo, nego da se medijima izvinimo zbog vecerasnje pobede.
Znamo svi kolko medijima tesko padaju pobede Partizana u evropi, a da u istoj toj nedelji Zvezda ne pobedi.
Secamo se dobro svi leta i "poraza" Partizana od Malatije (Partizan tu utakmicu dobio 3:1), poraza od Moldea (Partizan tada nije igrao sa Moldeom, vec Cukaricki),...

Evo danas smo dobili to da mediji u svojoj tuzi jednostavno nisu bili u stanju da procitaju sastav Partizana i da uvide da u njemu pored Rason Tomasa nije bilo ni Kori Voldena.
" ...nije bilo veće rezultatske neizvesnosti, iako su crno-beli nastupili bez Rašona Tomasa."

Sto se same utakmice tice nista specificno. Pobedili smo, idemo dalje, imamo jos dve utakmice kuci do kraja godine i treba iskoristi taj period kako bi se uhvatila neka pozitivna serija.

Grupa u TOP16 fazi je jaka. Darusafaka, proslogodisnji evroligas, Bolonja, tim koji u svom sastavu ima Milosa Teodosicai Stefana Markovica, svi znamo kakvi su to igraci i neugodni Trento.
Da dovedemo tog centra i da se posteno pobijemo sa rivalima.