Partizan "progovorio" o ukradenom trofeju

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.06.2014.
12:22
Izvor: Sportske.net

Tri dana nakon što je KK Partizan NIS odbranio trofej prvaka Srbije koji mu nije uručen zbog toga što su isti ukrale i uništile pristalice Crvene zvezde Telekom, iz Humske je stigla prva reakcija.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS u subotu je odbranio titulu u domaćem šampionatu dvanaesti put za redom, pobedom nad Crvenom zvezdom Telekom ukupnim rezultatom 3:1 u seriji.

Četvrti meč koji je Partizanu doneo titulu završen je skandalom koji srpska košarka nije zapamtila. Košarkašima Partizana nije uručen prelazni trofej jer su ga navijači Crvene zvezde Telekom ukrali sa zapisničkog stola a potom i uništili.

Posle svega što se dogodilo, sportski direktor KK Partizan NIS Dragan Todorić otvoreno je govorio o tom skandalu i objasnio da direktor lige i takmičenja moraju da podnesu ostavke.

"To je bio nezabeležen skandal u svetskom sportu. Ne znam da se to još negde desilo" počeo je priču za "Sport" Draagan Todorić.

Tri dana posle finala i pomenutog incidenta Partizanu se još niko nije izvinio niti ponudio objašnjenje za sve što se dogodilo ali je zato kazna direktora takmičenja u Superligi uredno sačekala Todorića na stolu u ponedeljak.

"Prošlo je već nekoliko dana, sve čekam da nam se neko zvanično obrati, uz objašnjenje, izvinjenje, makar mejlom, ali ništa. Jedino me juče sačekalo obaveštenje čuvenog direktora lige o kaznama posle četvrtog meča finala plej-ofa" istakao je Todorić.

Sportski direktor crno-belih još jednom je podsetio da je direktor takmičenja Dragan Gogić nemoralna osoba koja tokom minule sezone nije uradila ni deo onoga za šta je plaćen.

"Koliko smo mi dobili presuda, liga je fino zaradila, pa direktor i ne mora da traži sponzora, što mu je, inače, u opisu radnog mesta. Da ima trunke morala, posle svega bi podneo ostavku. Ali, očigledno da previše očekujemo od čoveka za koga je i te kako poznato kako je došao na ovu funkciju" zaključio je Todorić.

Osim rečenog, Todorić je povodom skandala sa krađom pehara izjavio i to da ostaje upisano da je trofej i medalje osvajaču uručio delegat utakmice, što je takođe nezapamćenu u istoriji srpske košarke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke