Partizan preboleo šok iz ''Pionira'', dominacija crno-belih u Zagrebu!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.02.2019.
18:46
Izvor: Sportske.net

Šokantna eliminacija iz borbe za četvrtfinale Evrokupa nije ostavila posledice po ekipu Andree Trinkijerija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U derbiju 18. kola ABA lige, košarkaši Partizana, oslabljeni neigranjem povređenog Radeta Zagorca, večeras su kao gosti u Zagrebu savladali ekipu Cibone rezultatom 83:59.

Ovo je 12. trijumf crno-belih u regionalnoj ligi ove sezone, čime su se dodatno približili plasmanu u plej-of.

Ekipa Andree Trinkijerija je odlično započela utakmicu, poveli su košarkaši Partizana sa 10:2 posle tri i po minuta igre, ali je potom usledio najbolji period igre zagrebačkog tima koji je trojkom Damira Markote uspeo da prvi put povede rezultatom 14:12.

Vođstvo Partizanu vratili su Lendejl i Gagić svojim poenima za 17:14, a prvi kvartal su gosti dobili rezultatom 20:16.

Druga četvrtina protekla je u smenjivanju dve ekipe u vođstvu, sve do poslednjih par minuta prbog poluvremena, kada je Partizan napravio seriju 10:0 i stigao do osetne prednosti od 41:32.

To je, praktično, bio uvod u ono što se dešavalo tokom treće četvrtine, kada su crno-beli i definitivno prelomili utakmicu u svoju korist. Sredinom ovog dela igre Partizan je vodio sa 58:38 i gostima je ostalo da rutinski privedu posao kraju, što su oni i učinili na pravi način.

Ovakav razvoj događaja omogućio je treneru Andrei Trinkijeriju da u poslednjem kvartalu ukaže šansu i mladom centru Marku Pecarskom, koji je za četiri i po minuta u igri upisao jedan poen, dva skoka i jednu asistenciju.

Đorđe Gagić je sa 16 poena bio najefikasniji večeras u Partizanu, iako je na terenu proveo neopunih devet minuta, Markus Pejdž ga je pratio sa 12, a Lendejl je upisao 11 poena.

U Ciboni su se izdvojili Marko Ljubičić sa 18 i Damir Markota sa 11 poena, ali svih 11 je postigao u prvom poluvremenu.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke