Partizan pod hitno mora da dovede pleja

Autor: Boban Filipović
sreda 05.11.2014.
19:52
Izvor: Sportske.net

Kola sprskog šampiona su krenula nizbrdo, porazi se ređaju kao na traci, čini se da najviše škripi na 'kecu'...

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Dalo i Aranitović nemaju iskustvo koje zahteva klub koji uvek ima visoke ambicije, najviše vremena u igri na poziciji pleja pokriva Milenko Tepić iako mu ona nije primarna.

Tokom karijere Tepić je često igrao 'pomoćnog' pleja, prenosio je loptu da raspereti 'pravog' u situacijama kada se na "tog pravog" vrši jači pritisak u odbrani, ali on po vokaciji nije klasična 'jedinica' i ne može biti rešenje za tu poziciju na duže staze.

Partizanovo mučenje u organizaciji igre je evidentno. Partizan je u problemu.

I kadrovskom i finansijkom. To je posledica neigranja Evrolige posle dugo godina. Crno-bele boje ostale su u srcu mnogih bivših igrača, ali ovo je vreme surovog profesionalizma i osim fraza o 'najvećoj ljubavi' koje stižu sa svih strana preko društvenih mreža i preko medija klub u ovim okolnostima nema ništa drugo.

Pitanje plejmejkera je gorući problem. Za 'keca' koji će napraviti razliku neophodni su novci, kojih po svoj prilici nema. Spekulisalo se o povratku Boa Mekejleba, od toga, bar za sada, nema ništa.

Petar Torlak nije zadovoljio na probi, otišao je u Igokeu i bio koban za crno-bele u poslednjem odigranom kolu Aba lige u Laktašima gde je pretrpljen četvrti poraz. Razbio je u direktnom duelu sve one za koje je procenejno da su bolji od njega.

Crno-beli su danas izgubili i četvrti meč u Evrokupu u gostima u Volgogradu, to je osmi neuspeh u sezoni naspram samo dve ostvarene pobede!

Neophodna je hitna reakcija. Pominje se i povratak Saše Pavlovića, ali upitno je koliko je to realno jer je na poziciji krila doveden Edo Murić. I on je deklarisani "Grobar", ali klasa sa NBA iskustvom iza sebe mora da se adekvatno plati. Možda će se situacija popraviti kada se Milan Mačvan vrati u ritam, ipak vreme prolazi.

Sezona je duga, ali ako se po jutru dan poznaje, Partizanu se ne piše dobro. Za šanse da se vrati u Evroligu naredne sezone neophodno je da Vujoševićev tim bude među prve četiri ekipe u regionalnom takmičenju. Sa postojećim igračkim kadrom to će biti veoma teško ostvarivo.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke