Partizan oslabljen u Viljnusu, Muta najavio igru bez kalkulacija

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.12.2017.
13:07
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Još jedan težak izazov je pred crno-belima, ovoga puta u Evrokupu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Posle poraza u Podgorici i utiska da su crno-beli mogli više protiv lidera ABA lige, ekipa Partizana već sutra ima novo teško gostovanje.

U sedmom kolu Grupe C Evrokupa, tim Miroslava Nikolića gostovaće litvanskom Lijetuvos Ritasu u Viljnusu, ekipi koja je u Beogradu slavila sa 91:80.

Partizan posle šest odigranih kola ima učinak 1-5, ali i dalje ima šanse za plasman među prve četiri ekipe u grupi koje će igrati u Top 16 fazi.

Ali, u Viljnusu će crno-beli morati bez kapitena Novoce Veličkovića, što je danas i potvrdio šef struke Partizana u izjavi za klupski sajt.

"I tokom pauze smo imali puno problema sa povredama, a ti problemi nisu nestali ni sada.

U Viljnus neće putovati Veličković koji je imao povredu tetive i rešili smo da ga sačuvamo, kao ni Tomić, dok ćemo ostale probleme pokušati da do sutra rešimo koliko možemo.

Protivnik je jaka ekipa, igraju modernu, evropsku košarku i jako su opasni. Mi ćemo igrati bez kalkulacija, sa željom da pobedimo i sve ćemo učiniti da to ostvarimo.

Videćemo koliko su naše želje realne, ali odustajati nećemo. Meni je važno da ostvarimo kontinuitet u igri, da igramo dobro i da se mladi igrači kroz ovakve utakmice razvijaju",
izjavio je Nikolić.

U svoju ekipu veruje i mladi Aleksandar Aranitović, od koga se tek očekuje da pokaže sav svoj potencijal u crno-belom dresu.

"Prva utakmica protiv Lijetuvos Ritasa nam je pokazala kako iskusne ekipe kažnjavaju padove u igri. Mi u Viljnus putujemo sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu, da odigramo dobro, angažovano i da iz te igre pokušamo da dođemo do pobede", rekao je Aranitović.

Utakmica Lijetuvos Ritas - Partizan igra se sutra u Viljnusu, s početkom u 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 04.12.2017
15:20

S obzirom koliki im je budzet, koliko sponzora i koliko skup tim imaju oni bi kroz Viljnus trebali samo da se prosetaju.