Partizan - Ništa od pleja?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.12.2014.
12:56
Izvor: Beta

Govoreći u sklopu najave za predstojeći meč protiv Asesofta, trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ističe da nije optimista povodom dovođenja igrača na poziciji pleja.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u sredu od 18.30 igraju u Ploeštiju protiv Asesofta utakmicu 10. kola Grupe E u Istočnoj konferenciji Evrokupa.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv rumunskog Asesofta želi da ostavi dobar utisak na završetku takmičenja u Evrokupu i da će joj taj meč poslužiti kao priprema za mnogo važniji duel protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi.

"Takmičenje u Evrokupu završavamo ranije nego što smo želeli. Očekuje nas duel s veoma kvalitetnom ekipom, koja je to već demonstrirala u Beogradu. želimo da ostavimo dobar utisak na oproštaju od Evrokupa i da trijumfalno završimo, ali i da taj meč iskoristimo kao dobru pripremu za duel protiv Budućnosti u Jadranskog ligi", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Crno-beli imaju dve pobede i sedam poraza i izgubili su šanse za plasman u drugu fazu, dok je Asesoft četvrti na tabeli skorom od pet pobeda i četiri poraza.

"Oni su pokazali da su ozbiljan klub sa ozbiljnom logistikom i dobrom finansijskom situacijom. Imaju sedmoricu-osmoricu stranaca i ne treba ih predstavljati kao rumunski tim. Eliminacija iz Evrokupa će nam koristiti da se koncentrišemo na Jadransku ligu, pošto ćemo se grčevito boriti za plasman u plej-of",
rekao je Vujošević.

On je ponovio da su ekipu na kraju prošle sezone napustila šestorica-sedmorica igrača i da je poznata loša situacija u kojoj se klub nalazi. Istakao je da je Partizan u stvaranju novog i mladog tima u znatno težim uslovima nego što su bili na kraju prošle sezone i znatno težim uslovima od onih koji su doveli do raspadanja tog tima.

"Iskreno, žao mi je zbog ispadanja. Naše želje su bile da još putujemo po Evropi, makar i na teška gostovanja, ali sada ćemo imati više vremena za odmor i da se bolje koncentrišemo na Jadransku ligu"
, rekao je trener crno-belih.

On je rekao da Đorđe Gagić najverovatnije neće igrati u Rumuniji zbog povrede skočnog zgloba, a da je nastup Nemanje Milutinova neizvestan zbog povrede leđa koju je zadobio tokom neudobnog putovanja autobusom iz Zadra, sa utakmice u Jadranskoj ligi.

Vujošević je rekao da nije optimista po pitanju dovođenja plejmejkera.

"Situacija nije laka u klubu, nismo u mogćnosti da obezbedimo uslove. Nisam optimista povodom plejmejkera jer se situacija na tržištu igrača znatno promenila u odnosu na prethodne sezone, kada je bio veliki izbor nižih plejmejkera", naveo je trener Partizana.

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da ekipa želi dobro da odigra u Rumuniji i spremi se za Budućnost.

"Iako utakmica nema rezultatski značaj, ne znači da manje želimo da pobedimo. želimo dobro da odigramo i iskoristimo utakmicu kao pripremu za meč protiv Budućnosti, koji nam je u rezultatskom smislu mnogo važniji od ovog", rekao je Andrić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke