Partizan nije naučio lekciju, i Krka bolja od crno-belih

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.10.2018.
19:01
Izvor: Sportske.net

Partizan poražen drugi put uzastopno u ABA ligi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Novi poraz Partizana u ABA ligi, ovoga puta na gostovanju u Novom Mestu, Krka je bila bolja od crno-belih rezultatom 80:76. 

Ujednačen duel tokom prve četvrtine, u Partizanu se isticao Marinković, kao i Pejdž, dok su Krku nosili Lalić i Lapornik.

Tokom druge deonice Krka stiže do osetnije prednosti, imali su i plus 9 (40:31), Partizan je izgledao prilično loše pred kraj prvog poluvremena i to im se umalo obilo o glavu na samom kraju.

Lendejl je bio čovek preokreta, bukvalno je sam izjednačio rezultat, nosio je Partizan koji je nakon poena Veličkovića poveo sa 42:46 tokom treće deonice. Bila je to sjajna serija crno-belih, izgledalo je kao da je ekipa Nenada Čanka spremna za pobedu u ovom meču.

Ipak, sledi novi slab period igre u poslednjoj deonici.

Domaći su pogađali trojke iz svih pozicija, Bratož i Đapa su bili nepogrešivi, Krka je očas posla povela sa pet poena prednosti i crno-beli su morali da se konsoliduju.

Uspeli su u toj nameri, ušlo se u neizvesnu završnicu, ali je Krka imala prednost od 4 poena na 2 i po minuta do kraja utakmice.

Dva promašena bacanja Bandže Sija su uticala na konačan rezultat, na drugoj strani je Lapornik pogodio, već tada je bilo velikih +6 za domaćina i samo je čudo moglo da spasi Partizan poraza. Marineli je trojkom otklonio sve dileme oko pobednika ovog duela.

Lapornik je bio najefikasniji u redovima domaćina sa 19 poena, Cinac je dodao 13, a Fifolt 12. Kod Partizana Marinković 22, Pejdž 14.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 20.10.2018
23:06

Nažalost, čini se da će ova sezona biti kao i nekoliko prethodnih..

avatar
Grb partizana 1997?
Saturday, 20.10.2018
21:57

Bez brige, bice bolje kad stigne Jankela.

avatar
Kori Volden
Sunday, 21.10.2018
00:46

Jankela :D Hahahhahaha

avatar
petar000
Saturday, 20.10.2018
19:20

Povlacim ono sto sam rekao da je ovo ekipa sa potencijalom. Pre ce biti da je Partizan ponovo sakupio druzinu gubitnika, kao i proteklih nekoliko sezona. Znaci nama je 90% ekipe neupotrebljivo prema napred. Onaj Aranitovic kao da preko pola nikad u zivotu nije igrao, i dokaz jos jedan da iz FMP-a mogu stici samo poluproizvodi od igraca. Ej, pa on kontru jedan na jedan ne ume da zavrsi, kada pravi dvokorak on propada doe, nema snage da izvuce poslednji korak, strasno. Igramo skoro celu utakmicu sa dva pleja i ne mozemo ni jedan napad da iskreiramo, a o suterskoj formi da ne pricam. Bez dobrog suta svaka druga utakmica na gostovanju se gubi u ovoj ligi jer igras protiv ekipa koje su svesne da su slabije i onda svesno pustaju da sutiras i ako te ne ide sut i udjes u poslednjih nekoliko minuta sa egalom pocnu da ispaljuju trojke odakle stignu koje ako pogode onda si u velikom problemu. Gegic, Sani, Nikolic, Si (najvece razocarenje u poslednjih nekoliko sezona), Gagic, Pejdz (vise kao organizator neupotrebljiv nego kao suter) su totalni promasaj u napadu. Marinkovic kao postize neke poene, ali generalno ne radi ono sto bi trebalo, da iznese sam ovakvu neizvesnu zavrsnicu, da pogodi trojku kada mora i vecina njegovih poena su iz kontre, tako da to i nije nesto sto mnogo doprinosi ekipi jer bi neko te poene svakako postizao i da njega nema. Sve u svemu, bez Zagorca ovo je veoma limitrana ekipa koja nema dovoljno poena u rukama. Ne mogu da verujem da smo doveli dva pleja koji su jednostavno skromnih mogucnosti i ostavili Vanju i Sanija da kidaju zivce navijacima i u ovoj sezoni. Sa Sijem smo takodje totalno promasili jer kad imas igraca na toj poziciji koji dvocifren bude na svakoj desetoj utakmici nemas pravo da sebe nazivas ozbiljnom ekipom. Isto ne razumem da Pecarski igra u Evropi protiv onih azdaja, a da ga u ABA ligi bar protiv ovakvih ekipa ne uvodi ni minut. Opet je on neko ko moze da pogodi i za tri za razliku od Sija, Novice, Lendejla i ostaih. Cak i Krka ima igraca koji sa tih pozicija moze nesto da bocne, jedino Partizan ima ekipu koji od igraca na poziciji cetiri ne dobija apsolutno nista.

avatar
Kori Volden
Sunday, 21.10.2018
00:49

Sani je imao velike poteskoce sa povredama. Uveren sam da je kidao ligamente na jednom kolenu, mozda je i na oba. Svako ko je mislio da ova ekipa partizan igokee moze da udje u istu recenicu sa ekipama kakve su Zvezda, Buducnost. Cedevita pa i Olimpija i Mega ili nema veze sa kosarkom ili navija za doticni partizan. Treba biti realan.

avatar
Aleksandar K
Saturday, 20.10.2018
19:20

Zakrkala ga Krka

avatar
ljubitelj kosarke
Saturday, 20.10.2018
19:18

sta vas briga vazno protiv Zadra da napunite arenu jedino vam uteha ostala da punite hale a igre nigde i zato su rezultati kakav i tim.Samo napredno u novo punjenje hale

avatar
DekiStankovic5
Saturday, 20.10.2018
19:15

Usla voda u 'usi',brzo ste poleteli I pre vremena,dug je put....

avatar
Sanchez Bakero
Saturday, 20.10.2018
19:05

Posle Mornara sam napisao da je Partizan zaslužio da pobedi i stojim iza toga. Večeras, međutim, to ne mogu da kažem. Sramna igra Partizana - anemična, kukavička, bezidejna. Potpuno zaslužen poraz.