Partizan nemoćan u Podgorici!

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 02. decembar 2017.

  • 20:45

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Bez koncentracije u završnici, Partizan je promašio nekoliko bitnih šuteva kada je to bilo najpotebnije.

Partizan nemoćan u Podgorici!
Foto: Buducnost Voli
Partizan je ponovo poražen u ABA ligi, oni su danas odigrali lošu odbranu u prvom poluvremenu, primili čak 55 poena u prvom delu, a u nastavku su promašili nekoliko bitnih šuteva za konačan poraz od 86:79.

Nakon rezultata 2:2 ekipa Budućnosti pravi veliku seriju, Gibson je sa dve trojke doveo domaće u prednost od 12:2, a onda kreće serija crno-belih na drugoj strani.

Strahinja Gavrilović je bio odličan, Vanja Marinković je pogodio trojku za 15:13 za domaće, a kada je Veličković pogodio trojku na semaforu je bilo 20:20.

Ipak, prvih deset minuta Partizan završava u zaostatku od 4 poena, ali početkom druge deonice pravi seriju od 7:0. Čakarević je vezao pet poena u tom periodu, rezultat se nakon toga lomio, da bi nakon trojke Andrića bilo 34:35 za Partizan.

Nažalost po naš tim, crno-beli ispuštaju tu prednost, Budućnost pravi novu seriju 7:0.

Patrik Miler stupa tada na scenu, pogađao je, pa promašivao, pa pogađao bacanja... Sve se vrtelo oko njega, a na semaforu - 44:42.

Onda Budućnost kreće u novu seriju, Gordić za 3, Ivanović za 3, očas posla je bilo 52:43. Gordić je na 9 sekundi pre kraja začinio trojkom za kraj prvog poluvremena.

Partizan je nastavio u svom stilu i u drugom poluvremenu. Kao što je svima poznato kako igraju ekipe Miroslava Nikolića, tako je i slučaj sa ovim Partizanom.

Vilijam Gos je pogodio dve trojke, crno-beli su se vrlo brzo vratili u igru.

Prednost domaćih se održavala između 5 i 8 poena, spustio je u jednom trenutku Partizan i na -3 kada je Marinković pogodio trojku. Nakon nove njegove trojke u trećoj deonici crno-beli stižu do 69:68, a Partizan je mogao da pređe i u prednost, ali je Miler promašio jedno slobodno bacanje, pa je bilo 69:69.

Partizan je treću četvrtinu pobedio sa 26:16, očekivali smo neizvesnu poslednju deonicu.

Gosti su držali priključak u poslednjoj deonici, a nakon koša Šehovića za 2 poena na 6:16 do kraja, skoro dva minuta nismo videli poene ni na jednoj strani.

Onda je Gordić na 4 i po minuta pogodio dva slobodna bacanja, a nakon izgubljene lopte Gosa, Budućnost je lakše disala.

Ipak, Vilijam Gos se isklupljuje, Andrić pogađa trojku, a Marinković promašuje za prednost Partizana na 2:40 do kraja!

Marinković je bio pravi tragičar ove utakmice, promašio je čist zicer, a nakon poena Zorana Nikolića Budućnost dolazi do 84:77 na 45 sekundi do kraja.

Kada je Gordić pogodio sa bacanja, sve je bilo jasno, Partizan nije uspeo da slavi u Podgorici, nakon nekoliko propuštenih šansi da pređu u prednost u poslednjoj deonici.

Gordić je imao 19 poena, Danilo Nikolić 16, Gibson 13, a Šehović 12. Kod Partizana stranci su bili najbolji, Miler j eimao 22 poena, 5 skokova, 4 asistencije, indeks 30. Vilijam Gos je sakupio 14 poena, Veličković je imao 10.

Budućnost ostaje na prvom mestu sa 9 pobeda i jednim porazom, Partizan ima sada 5 pobeda i 5 poraza.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari