Partizan nastavio niz, preokret u drugom poluvremenu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.12.2016.
14:29
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv dvoboj viđen je u današnjem matine terminu u hali ''Aleksandar Nikolić''. Partizan upisao i jedanaesti trijumf u ABA ligi i zadržao drugo mesto na tabeli.

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/Miroslav Todorovic/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/Miroslav Todorovic/DS

Povezane vesti

Bez nedovoljno oporavljenog kapitena Novice Veličkovića, Partizan je danas imao mnogo problema da pred svojim navijačima upiše novu pobedu i potvrdi da je u usponu forme.

Pred 4.600 svojih navijača, crno-beli su ipak uspeli u tome i na kraju uspeli da trijumfuju rezultatom 90:85.

Počelo je mini serijom crno-belih od 5:0, ali je ostatak prvog poluvremena protekao u boljoj igri Mornara koji je preuzeo vođstvo i veoma dugo ga održavao.

Njihova prednost kretala se uglavnom od pet do osam poena razlike, a na poluvreme se otišlo vođstvom Barana rezultatom 44:39.

Pauza koja je potom usledila, očigledno je mnogo više prijala crno-belima, koji su u trećem kvartalu zaigrali mnogo bolje, pre svega u napadu.

Podsetili su crno-beli u tim trenucima na drugo poluvreme iz meča sa Igokeom u prošlom kolu, kada su bukvano izrešetali koš rivala, a ovoga puta su treću deonicu dobili sa 32:21 i preuzeli vođstvo.

Ipak, ta prednost nije bila ubedljiva ni nedostižna, ekipa Mornara se nije predavala i u poslednjoj deonici je u par navrata uspevala da se približi na ''minus dva''.

Crno-beli su kao po pravilu odgovarali preciznim šutevima za tri poena, važnu trojku pogodio je i mladi Stefan Pot, za vođstvo 79:74, a strasti na terenu i tribinama su se uzburkale posle namerne lične greške dosuđene Stefanu Birčeviću.

Ali, Tejtum nešto kasnije pravi prekršaj u napadu na Birčeviću, koji odmah zatim  zakucava za 86:79, na oko dva i po minuta pre kraja i utisak je da su ova dva detalja i prelomila meč u korist crno-belih.

U odsustvu Veličkovića, Partizan su do pobede predvodili Stefan Birčević sa 16 poena i osam skokova, Hečer sa 17, Marinković sa 14 i Ratkovica sa 13 postignutih poena. Stefan Pot je na kraju stigao do sedam postignutih poena, od toga veoma važnih pet u finišu meča, uz tri skoka i ovaj momak pokazuje da bi trener Džikić u nastavku sezone mogao više da se osloni na njega.

U ekipi Mornara, ubedljivo najefikasniji bio je Tejtum koji je meč završio sa 20 postignutih poena. Baranima je ovo deseti poraz u 14 odigranih mečeva u ABA ligi i nalaze se pri samom dnu tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
milaneze
Sunday, 18.12.2016
16:34

hecer je imao 17pts

avatar
nikola nikola1
Sunday, 18.12.2016
15:47

Steta za Mornar bolji su.

avatar
Super liga
Sunday, 18.12.2016
15:46

Ima da osvojimo aba ligu.

avatar
Paul George
Sunday, 18.12.2016
15:44

Vrabac ne sme da igra vise, jednostavno decko je izgubljen ne zna sta radi.Tesko je bez Novice, ali uspeli smo nekako.Srecan sam zbog pobede.Dobro smo sutirali danas, opet par glupih faulova koji su nedopustivi, ali dobro, pobeda je pobeda.Idemo dalje, u utorak u Poljskoj.

avatar
Sunday, 18.12.2016
15:33

POVRATAK PARTIZANA

avatar
Sunday, 18.12.2016
15:31

napred PARTIZAN !!!