Partizan nastavio niz, evropsko proleće ''pred vratima''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.01.2017.
21:40
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana su i na startu nove, 2017. godine nastavili ono što su započeli u prethodnoj - seriju pobeda, koja je večeras produžena i trijumfom nad mađarskim Solnokom. Marinkovićeva povreda pokvarila utisak.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Iako značajno oslabljen, Partizan je večeras pred svojim navijačima u hali ''Aleksandar Nikolić'' savladao ekipu Solnoka rezultatom 77:67 u 11. kolu Grupe E FIBA Lige šampiona.

Naravno, Džikićev tim je u ovaj meč ušao kao favorit, s obzirom da je rival ubedljivo poslednji na tabeli, sa samo jednom pobedom u dosadašnjem toku takmičenja.

Ipak, brojni kadrovski problemi, odsustvo Ratkovice, Robinsona, odranije i Majstorovića nalagali su oprez pred ovaj duel.

Da sve bude gore po tom pitanju, u finišu treće četvrtine Vanja Marinković je iskrenuo skočni zglob pod košem gostiju i u ovom trenutku je veliko pitanje da li će i koliko dugo morati da pauzira.

Što se tiče same utakmice, crno-beli su, izuzev ranog vođstva Solnoka (4:7), konstantno imali rezultatsku prednost koja je najčešće varirala između pet i deset poena razlike.

Odsustvo Ratkovice večeras je na najbolji način iskoristio Stefan Pot, koji je dao veliki doprinos trijumfu crno-belih. Tokom prvog poluvremena on je bio i najefikasniji u domaćem timu sa osam poena u tom delu igre, ali je najviše oduševio maestralnom asistencijom za Veličkovića u drugoj četvrtini, kada je Partizan poveo sa 24:15.

Tu prednost Partizan je održao do kraja poluvremena, na odmor se otišlo rezultatom 35:25 u njihovu korist, ali su za samo par minuta u drugom poluvremenu gosti uspeli da je prepolove i smanje na 37:32.

Ipak, trener Džikić je i u toj, ali i u još par sličnih situacija uspeo da trgne svoje igrače, ne dozvolivši im bilo kakvo opuštanje.

Iako se potom povredio i Vanja Marinković, crno-beli su uspeli da zadrže prednost, pa i da je u jednom trenutku tokom poslednjeg kvartala uvećaju na maksimalnih 15 poena razlike.

Na kraju, ''plus 10'' za Džikićev tim koji je večeras upisao sedmi trijumf u jedanaest odigranih mečeva i nalazi se na pragu plasmana u drugu fazu takmičenja.

Uroš Luković bio je najefikasniji u Partizanu sa 14 poena i šest skokova, a pratili su ga Pot sa 13, Hečer sa 12, odnosno Veličković i Birčević sa po 11 postignutih poena.

Kod gostiju najbolji Vojvoda sa 21 poenom, Lukša Andrić je upisao 13, a Borisov 12 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Wednesday, 04.01.2017
23:17

Kazu, mozes da se pripremis u ovakvim utakmicama i da udjes u taj ritam, ali isto tako mogu i igraci da ti se povrede...

avatar
Wednesday, 04.01.2017
22:53

ponos nacije i jedina zdrava institucija koju imamo u ovo mracno vreme skorojevica , secikesa , kosovskih privatnika i laznih vrednosti ... NAPRED PARTIZAN