Partizan - Najave se obistinile, Čanak dobio pojačanje iz reprezentacije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.07.2018.
09:48
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Sada više nema dileme, Partizan zvanično potvrdio informaciju.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan veoma ambiciozno deluje ovog leta, nekoliko velikih pojačanja u igračkom kadru već je angažovano, poput Markusa Pejdža, Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića, a od danas je i stručni štab na čelu sa Nenadom Čankom znatno jači.

Kao što se nedavno i najavljivalo, njegov savetnik će u naredne dve sezone biti iskusni Milan Minić, koji već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Sašom Đorđevićem u reprezentaciji Srbije.

''Milan Minić u Partizanu! Košarkaški trener koji je ostavio svoj pečat tokom stvaranja brojnih uspeha našeg nacionalnog tima, u naredne dve godine će obavljati funkciju savetnika šefa stručnog štaba. Svojim bogatim iskustvom i savetima, Minić će pomagati Nenadu Čanku'', navodi se na početku najnovijeg saopštenja iz Partizana.

Osim sa Đorđevićem, Minić je u reprezentaciji sarađivao i sa Željkom Obradovićem i Dušanom Ivkovićem i bio je deo stručnih štabova koji su našoj zemlji doneli svetsko zlato (1998) i srebro (2014), olimpijsko srebro (2016) i evropsko zlato (1995, 2001).

Sa Ivkovićem je dugo radio i na klupskom planu. Od 1991. do 2001. sarađivali su u PAOK-u, Panioniosu, Olimpijakosu i AEK-u. Potom je Minić samostalno vodio Aris i Keln, a onda se kao deo stručnog štaba vratio u Olimpijakos.

Kasnije je radio i u CSKA (2009-2010), odnosno Panatinaikosu (2015-2016), a kada su klupski trofeji u pitanju, sa svojim klubovima osvajao je Evroligu (1997), Saporta Kup (2000) kao i dva prvenstva Grčke i četiri nacionalna kupa te zemlje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tanja Maric
Wednesday, 25.07.2018
11:34

Ove godine se mozemo nadati trofeju u aba ligi imamo dobre igrace, dobrog trenera i fantasticnu upravu koja zna da radi svoj posao a ne kao oni u fk partizanu

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
09:53

Odlicno, to nam treba. Pejdz (Nikolic, *Tadic), TODOROVIC (Marinkovic, Aranitovic, *Jovanovic), Zagorac (Si, *Tanaskovic), ? (Velickovic), ? (Gagic, *Pecarski).