Partizan na Cedevitu sa "velikim hendikepom"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.09.2018.
11:48
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Strateg crno-belih Nenad Čanak rekao je da Partizan ide na pobedu u Zagrebu uprkos velikim kadrovskim problemima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Partizana otvraju novu sezonu na gostovanju Cedeviti, što će ujedno biti i derbi kola. Crno-beli ulaze u ovaj meč lišeni pomoći povređenih igrača što je Nenad Čanak okarakterisao kao "veliki hendikep".

"Očekuje nas derbi kola i duel ekipa koje pretenduju na vrh tabele. Dočekujemo meč sa Cedevitom u dobrom ritmu posle Superkupa u Laktašima, ali i dalje smo lišeni pomoći Bondže Sija i Novice Veličkovića. To je veliki hendikep za nas, ali ćemo pokušati da odigramo sa istom energijom kao protiv Mornara i Budućnosti, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno", rekao je Čanak za klupski sajt.

Najtrofejniji srpski klub prikazao se u dobrom svetlu na ABA Superkupu u Laktašima, ali je ipak ostao bez šanse da se bori za trofej.

"Ova ekipa Partizana samo može da igra uz maksimalnu energiju, ali protiv Budućnosti smo radili neke stvari koje ne smeju da se ponavljajju, kao što su koš-faulovi. Ipak, dobro je što se priča o tome, jer to onda znači da su preostale odrađene veoma dobro", dodao je trener Partizana.

Crno-bele čeka okršaj sa Cedevitom koja se tokom leta pojačala zvučnim imenima, a pritom je za trenera imenovala Sita Alonsa.

"Analizirali smo ekipu Cedevite, pogledali njihove utakmice iz pripremnog perioda,  ali iz iskustva znam da su pripremne utakmice jedno, a zvanične nešto potpuno drugo. Imaju vrhunski tim i evroligaškog trenera, no i dalje su nepoznanica za nas. Videćemo kako će sve to izgledati", zaključio je Čanak.

Utakmica prvog kola ABA lige između Cedevite i Partizana igra se u subotu od 20 časova u zagrebačkom "Domu sportova".

Direktan prenos obezbeđen je na drugom programu TV Arena sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Friday, 28.09.2018
20:56

Idemo Cedevita

avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 28.09.2018
12:37

I opet i dalje bez prave cetvorke, kad cemo jednom makar prividno kompletni uci u (novu) sezonu? I nismo mi samo najtrofejniji nego i najveci klub u zemlji Srbiji, u kosarci barem nema dileme oko toga.