Partizan - Lončar otkrio kako i zbog čega su dovedeni baš Pejdž i Nikolić!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.07.2018.
11:40
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Šta navijači Partizana mogu da očekuju od novog tandema?

Beta/Ana Slović/Ds
Beta/Ana Slović/Ds

Povezane vesti

Partizan je ovu nedelju obeležio sa još dva velika pojačanja, i to na mestu plejmejkera. Ugovore sa crno-belima potpisali su Amerikanac Markus Pejdž i slovenački reprezentativac Aleksej Nikolić, a nešto ranije je angažovan i krilni košarkaš Rade Zagorac.

Njihovim dovođenjem optimizam među navijačima Partizana je značajno porastao, a da su dva najnovija pojačanja pravi izbor, objasnio je u intervjuu za današnji ''Žurnal'' novi sportski direktor crno-belih Nikola Lončar, koji je studiozno radio u prethodnom periodu, pogotovo kada je bio u pitanju transfer Pejdža, diplomca Univerziteta Severna Karolina.

Lončar je pritom otkrio i od koga je dobio najvažnije informacije o igraču i na koji način je procenjeno da bi mogao da bude pun pogodak za Partizan.

''Pejdž je, gledano univerzitetsku košarku, veliko ime. Imao sam priliku da pričam sa njegovim trenerom Rojem Vilijamsom kako bismo otklonili sve sumnje o njemu kao igraču Partizana.

U pitanju je igrač koji mora da bude referenca na mestu plejmejkera, da nosi određenu težinu igre u napadu, ali je i u odbrani vrlo efikasan sa dugačkim rukama, inteligentan, dobro čita...

Imao je priliku da igra sa velikim igračima koji su posle otišli u NBA. Svima njima je bio lider. I mislim da je, posle određenog perioda u Razvojnoj ligi, kada je video da neće moći da pronađe ugovor u NBA, shvatio da smo mu mi stepenica u daljem razvoju'', istakao je Lončar.

Znatno manje dilema crno-beli su imali oko Alekseja Nikolića, koga su mnogo bolje poznavali i Lončar je uveren da će biti pravo pojačanje za Partizan, između ostalog i što je od malih nogu veliki navijač crno-belih, pa će imati ogroman motiv da se pokaže u najboljem svetlu. Takođe, priznaje i da se plašio da će neki drugi klubovi biti brži od Partizana, ali na kraju je ispalo sve kako je zamislio.

''Svi smo se u klubu složili da je to ono što nam treba! Sve što je izašlo u novinama je istina, veliki je partizanovac. Veoma je motivisan, ispunjava svoj san, ali i mi smo izuzetno srećni njegovim dolaskom. On ima 23 godine, 'na liniji je' sa Marinkovićem, Zagorcem, Aranitovićem...'', zaključio je Lončar.

Pisali smo i juče, crno-belima sada ostaje da se pojačaju i na pozicijama 4 i 5, posle čega bi zaista mogli da imaju najviše ciljeve u novoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Thursday, 12.07.2018
18:50

Još jedan bek iskusniji da igra na pozicijama 2 i 3 i dva centra i to je to.

avatar
nemam pojma
Thursday, 12.07.2018
14:29

Spolja još Dejan Todorović, unutra Luković i naka brutalna 4/5 iz NCAA.

avatar
Silent
Thursday, 12.07.2018
13:08

Opet ce Zvezda izdominirati jos nismo doveli pojacanja a opet smo jaci duplo od partizana koji je doveo neke igrace

avatar
indosrbija
Thursday, 12.07.2018
12:34

Jako mi se svidja kako partizan gradi tim...nadam se da ce i nas covke da krene u akciju..