Partizan - Koliko je teško pobediti pred "Delijama"?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.02.2019.
10:08
Izvor: Sportske.net

Samo deset dana prošlo je od poslednjeg trijumfa Partizana u duelima sa Crvenom zvezdom mt:s, ali je od pobede pred Zvezdinim navijačima proteklo mnogo više vremena.

aba-liga.com/Crvena zvezda mts
aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Predstojeći vikend rezervisan je za fudbalski i košarkaški "večiti derbi", a oba će za crno-belu porodicu imati veliki značaj.

Fudbaleri će u subotu na "Marakani" pokušati da savladaju Zvezdu i tako zadrže šanse za osvajanje šampionske titule, dok će izabranici Andree Trinkijerija tražiti trijumf koji bi im drastično uvećao šanse za ostanak na trećem mestu u ABA ligi.

Pre samo deset dana Partizan je savladao Crvenu zvezdu mt:s u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ali će se u nedelju suočiti sa neugodnom tradicijom koja mu ne ide u prilog.

Više od dve i po godine košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju Crvenu zvezdu mt:s kao gosti. Poslednju pobedu u "Pioniru" pred navijačima Crvene zvezde košarkaši Partizana ostvarili su 7. juna 2016. godine u finalnoj seriji domaćeg šampionata.

Bila je to treća utakmica finalne serije u kojoj je Partizan vratio "brejk" i smanjio na 2:1, ali je već u sledećem meču Zvezda ponovo dobila pred "grobarima" i osvojila šampionsku titulu.

Ako računamo samo utakmice u ABA ligi, Partizanov "post" traje još duže. Poslednju pobedu u regionalnoj ligi na gostovanju Crvenoj zvezdi crno-beli su ostvarili 15. aprila 2015. godine!

Tada je u pitanju bila polufinalna serija koju je Crvena zvezda mt:s dobila sa 3:1, ali su crno-beli u drugoj utakmici napravili "brejk" i dali nadu navijačima da će uslediti nešto veliko.

Pomenuta utakmica završena je rezultatom 70:68, a Zvezda je sledeće dve pred "grobarima" dobila bez većih problema i na kraju završila u finalu koje je kasnije takođe dobila i osvojila titulu.

U tekućoj sezoni Partizan je pred svojim navijačima izgubio rezultatom 77:71, a nedavno je na neutralnom terenu u Nišu dobio 76:74 u neizvesnoj završnici borbe za trofej.

Podsećamo da su Partizanu potrebne tri pobede u završnici ligaškog dela regionalnog šampionata da bi zadržao treće mesto na tabeli i da ne bi zavisio od rezultata Budućnosti.

Utakmica 20. kola ABA lige između Crvene zvezde mt:s i Partizana NIS igra se u nedelju, 3. marta od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ariton
Friday, 01.03.2019
12:18

Biće veoma teško pobediti i ovu zvezdu.Ali sve je moguće.Samo nek daju srce na terenu pa šta bude.

avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 28.02.2019
02:41

Звезда сигурно побеђује.

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 27.02.2019
16:41

pod znacima navoda i treba da stoji

avatar
BojanMC
Wednesday, 27.02.2019
16:24

Nadam se da ce Zvezda pustiti partizane da pobede. Bolje za sve kasnije.

avatar
Skaut1
Wednesday, 27.02.2019
13:14

Partizan je pun poleta posle trijumfa u Nišu. Kompletni su i jedni i drugi. Zvezda je apsolutni favorit iako KC Rivers nije uigran. Opet moramo imati u vidu ogromnu prednost Partizana na poziciji trenera. Iskreno ja priželjkujem Partizan (kada već Cedevita nije opcija) kao protivnika u 1/2f ABA , pa samim tim i pobedu Zvezde u nedelju. Budućnost ostaje glavni favorit za osvajanje ABA ove godine. Ne mogu ni u tom eventualnom okršaju (u polufinalu ili finalu) da vidim prednost Zvezde, čak ni na poziciji šefa struke, iako Repeša ne spada u trenere koje cenim. Ko je gledao Budućnost u EL u poslednjih par mečeva, imajući u vidu i poslednje pojačanje i najavljeni povratak Nikole Ivanovića, imaju zaista respektabilan sastav, pa i igru.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 28.02.2019
12:32

Sve sto pises ima smisla,ne samo sad nego inace.Pozdrav

avatar
Skaut1
Tuesday, 05.03.2019
11:56

Jedva pobedismo. Ipak nisam očekivao da bude baš tako tesno.
Nadam se boljim izdanjima u plejofu. KC Rivers nije imao poenterski učinak, ali zadovoljan sam kako je igrao odbranu. I dalje Tomić loše deli minutažu, ali tu izgleda nema pomoći,..

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 27.02.2019
11:22

Ma to nema nikakve veze pokazalo se masu puta u proslosti i sa jedne i sa druge,a drugo nema organizovanog navijanja u Aba ligi.

avatar
skoneee????
Wednesday, 27.02.2019
11:09

Tesko . .😂😂😂😂
Joj puni breee . .mezimicuu