Partizan - Kako zaustaviti Boutrajta?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.03.2017.
21:16
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Naravno, sjajni košarkaš nije jedini adut Cedevite, ali je u prošloj utakmici u Beogradu zadavao ogromne probleme crno-belima.

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vredno rade ovih dana na pripremi odlučujuće utakmice za plasman u finale plej-ofa protiv Cedevite u Zagrebu.

Danas je stigla informacija o promeni termina odigravanja majstorice, koja će umesto u subotu, biti na programu u nedelju od 19 časova.

Podsetimo, prethodna utakmica u Beogradu bila je dramatična, Partizan je pogotkom Vilijama Hečera dve sekunde pre kraja slavio sa 74-73, pošto je prethodno Rajan Boutrajt izrešetao koš crno-belih (25 poena) i doneo preokret Zagrepčanima.

Jednostavno, košarkaši Partizana nisu imali rešenja za najboljeg košarkaša Cedevite, pa se postavlja pitanje kako ga zaustaviti u Zagrebu.

Odgovor na ovo pitanje ponudio je Vanja Marinković u intervjuu ''Novostima''.

''Zanimljivo je da je svoje bolje napadačko veče Botrajt ipak završio kao poraženi, iako je stvarno bio raspoložen. Moramo da mu sve otežavamo, šta god da radi, a rezultat tih svih napora bi trebalo da poveća naše šanse za pobedu'', izjavio je Marinković.

On smatra da zbog velikog uloga sama utakmica možda neće biti atraktivna za gledanje, a ono što je sigurno jeste da se očekuje velika borba za svaku loptu, od prvog trenutka utakmice.

''Biće teško sigurno, dobro se poznajemo i znamo šta možemo da očekujemo jedni od drugih. Utakmica je biti ili ne biti i za nas i za njih. Možda neće biti vrhunskog kvaliteta, ali sam siguran da će biti borbena do kraja'', zaključio je Marinković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Black&White
Tuesday, 28.03.2017
10:04

Partizan Sampion^Serbian Boston !

avatar
magister
Tuesday, 28.03.2017
00:21

Moj je utisak da bi Boutrajta najbolje mogao da čuva - Vrabac. Osim toga, da se moraju vršiti izmene na njemu i tako mu remetiti ritam. Marinković, Gordon, Robinson... pa i plejmejkeri... Takođe mi je neobično što je Bilan toliko superioran. Ipak, Luković i Koprivica - pre nego Majstorović. Sa povremenim promenama i stavljanjem Birče ili Novice na njega. Njih dvojica su ključ. I mora mnogo više kontri i polukontri, mnogo više ulaza. Previše oslanjanja na šut. Kad sudije dozvole da se igra oštrije, biće mnogo više promašaja. Zato, bliže: kontre, polukontre, ulazi.

avatar
Dragan Stjepanovic
Monday, 27.03.2017
22:42

Neki dan u Pioniru je pogodio neke nerezonske suteve da ne kazem preko ruke cuvara. Jako dobar igrac ali nije ni on svemocan i ne moze ni on svaku utakmicu odigrati na visokom nivou.Mozda bas u nedelju prodbaci. Partizan moze mjenjati cuvare na njemu i time ga izbaciti iz ritma. npr Vrabca i Marinkovica (jedini ga mogu pratit nogama) i mozda Andric ili Pot mogu probati nesto da urade. Ili ga pustiti da igra sam i da ubaci 30 poena ali niko drugi nesmije imate prostora da dise normalno.

avatar
Aleksandar K
Monday, 27.03.2017
22:35

Zaustavite njega ali ce vas drugi napuniti samo opusteno

avatar
Monday, 27.03.2017
22:49

rece lik koji navija za tim koga punimo kao Bozicnu curku

avatar
Lav
Tuesday, 28.03.2017
09:57

Onda ti je siromasna ta curka.. Ostale samo košćure..

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 28.03.2017
08:04

E, taj ti je onaj klasican trol iz igraonice. Nikad ne odgovara ljudima na replike jer ga to i ne zanima, vidi se da je klinac. Ili je malo stariji, ali potpuno nerazvijenog uma:-)

avatar
Aleksandar K
Tuesday, 28.03.2017
06:44

Zato ste prvi u svim takmicenjima.

avatar
Džon Rambo
Tuesday, 28.03.2017
00:33

Aleksandar horse?