Partizan - Kako dalje?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.04.2015.
21:41
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Posle sinoćnjeg bolnog poraza od Zvezde i neuspeha u borbi za plasman u Evroligu, košarkaši Partizana su od danas na neželjenom odmoru. A u klubu već najavljuju drastične mere...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Teško je reći da li je za navijače Partizana bolnija ona prošlogodišnja trojka Nolana Smita, ili tri poraza u četiri meča protiv Crvene zvezde Telekom u ovogodišnjem polufinalu plej-ofa ABA lige.

U svakom slučaju, efekat je isti - ovi neuspesi su označili Partizanov oproštaj od evroligaških snova i povratak surovoj, ili bolje rečeno, sve surovijoj realnosti u kojoj se nalazi naš najtrofejniji košarkaški klub.

Iako je Vujoševićev tim prilično istrošen posle četiri naporne utakmice u samo šest dana, svi u Partizanu bi sada bili najsrećniji da su bar uspeli da izbore majstoricu u dvoboju sa Zvezdom. Ovako, sada će pokušati da se dobro odmore i regenerišu za ono što ih čeka do kraja sezone u domaćoj Superligi.

Iako ovo takmičenje nema značaj plasmana u Evropu, za crno-bele je ono svojevrsni simbol dugogodišnje dominacije na ovim prostorima, jer su ga osvajali 13 puta uzastopno u proteklih 13 godina.

Zbog toga će crno-beli sigurno imati ogroman motiv da ovog proleća obraduju svoje verne navijače makar tom, 14. titulom u nizu.

A dok se takmičenje u Superrligi ne nastavi, pred rukovodstvom Partizana i stručnim štabom je ozbiljna analiza onoga što je učinjeno ove sezone i, pre svega, donošenje važnih odluka u narednom periodu.

Da će te odluke biti bolne i drastične, potvrdio je u izjavi ''Novostima'' sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

''Kad se završi liga, čeka nas veliki posao na svim nivoima u klubu. Finansije su sve lošije, svake sezone je teže i teže, evidentno je da ovako teško funkcionišemo. Možda odluke budu bile bolne, ali sigurno ćemo ih doneti u interesu kluba, koji je svima nama na prvom mestu i koji želimo da opet krene ka vrhu'', objašnjava Todorić.

Svima je već poznato koliko dugo je trener Partizana apelovao na državu da pomogne njegovom klubu i obezbedi mu ravnopravan tretman sa najvećim rivalom, ali ti apeli nisu imali željeni efekat.

Zato je, čini se, krajnje vreme da u Partizanu izaberu neku drugu strategiju izlaska iz krize, kako bi nekadašnji šampion Evrope i višestruki učesnik završnih turnira Evrolige ponovo stao na zdrave noge, kad su finansije u pitanju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke