Partizan - "Francuski ključ" otvara vrata 'TOP 16'

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 09. novembar 2013.

  • 10:45

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Do kraja prvog dela takmičenja u grupnoj fazi Evrolige ostalo je da se odigra još jedno kolo a obrisi Partizanovog puta ka TOP 16 fazi naziru se već sada. Crno-beli posle četiri kola imaju jedan trijumf koliko i Budivljenik i jasno je da je Nanter trenutno najveći takmac i klub koji se mora srušiti kako bi se nastavilo takmičenje.

U petak su na programu bili mečevi četvrtog kola Evrolige u grupi "A" a rezultati su, manje više, očekivani. Partizan nije uspeo da se izbori sa moćnim Fenerbahčeom, derbi u Kataloniji je pripao Barseloni, a Nanter je posle "brejka" u Barseloni uspeo da skine skalp i Budivljeniku.

Situacija na tabeli govori da je Fenerbahče neprikosnoveni lider i verovatno već može da računa na mesto u TOP 16 fazi, premda je ostalo da se odigra još šest utakmica. Ipak, teško je verovati da Obradovićevi izabranici neće upisati još minimum tri pobede više nego dovoljne za nastavak takmičenja.

Tabela

Drugo, treće i četvrto (magično) mesto u grupi trenutno pripada Barseloni, Nanteru i CSKA, timovima koji imaju skor 2-2, dok su Partizan i Budivljenik peti i šesti sa po jednom pobedom iz četiri utakmice.

U datom trenutku situacija nije baš najpovoljnija po crno-bele jer je Nanter uspeo da dođe od "neočekivanog" trijumfa nad Barselonom materijalizovavši ga sinoć ubedljivom pobedom nad Budivljenikom.

Već sada je jasno da će crno-beli u šampionu Francuske imati najvećeg rivala u borbi za plasman u TOP 16 fazu i da će, ne bude li još nekih većih iznenađenja, Partizan morati da slavi i u Francuskoj kako bi anulirao "brejk" Nantera u Barseloni.

Naravno, izabranici Duška Vujoševića mogu to da učine i pre međusobnog okršaja sa Nanterom a prilika im je već u narednom kolu. "Samo" je potrebno savladati CSKA u sred Moskve i eto Partizana rame uz rame sa Nanterom.

Budivljenik je za sada u nešto lošijem položaju ali ni Ukrajince ne treba otpisivati. Oni su dobili Partizan kao domaćin ali im ne ide na ruku to što nisu uspeli bolje da se suprotstave Nanteru u predgrađu Pariza. Ipak, Partizan mora da slavi nad Kijevljanima sa više od pet razlike ukoliko želi da ih eliminiše iz borbe za TOP 16 fazu.

Do kraja grupne faze takmičenja Nanter ima teži raspored a Partizan pitanje plasmana u TOP 16 fazu može da dovede pred svršen čin već posle duela sa Francuzima u predgrađu Pariza.

Treba ipak očekivati da i crno-beli savladaju nekog od favorizovanih ekipa a prilika za tako nešto sigurno će biti gostovanja Barselone i CSKA iz Moskve u drugom delu.

Upravo je sa tim ekipama u prethodnoj sezoni šampion Srbije igrao na "jednu loptu" kao domaćin i nema sumnje da bi trijumf u jednoj od te dve utakmice dobrano popravio položaj crno-belih u borbi za plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi.

5. kolo
Fenerbahče - Nanter
CSKA - Partizan

6. kolo
CSKA - Nanter
Partizan - Barselona

7. kolo
Nanter - Partizan

8. kolo
Partizan - Budivljenik
Nanter -Barselona

9. kolo
Fenerbahče - Partizan
Budivljenik - Nanter

10. kolo
Partizan - CSKA
Nanter - Fenerbahče
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari