Partizan doneo odluku, ovako više ne može?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.06.2019.
13:45
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Prvi čovek kluba sinoć je najavio zasedanje uprave, što se danas i dogodilo, a posle prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige.

Beta/Ana Slović/Ds
Beta/Ana Slović/Ds

Povezane vesti

Podsetimo, nedugo posle završetka maratonske utakmice u ''Pioniru'', koju je Zvezda dobila sa 98:94, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je poručio da će crno-beli ''najozbiljnije razmotriti ima li poente nastaviti učešće u KLS''.

Ipak, uprava Partizana danas nije pribegla toj radikalnoj meri, ali je zatražila korenite promene u domaćoj ligi po završetku ove finalne serije.

Tim povodom je na klupskom sajtu izdato i saopštenje koje u nastavku prenosimo u celini.

''Nakon prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige Srbije i skandaloznih dešavanja kako na tribinama, tako i samom terenu, rukovodstvo KK Partizan NIS je obavilo sastanak na kojem su donete odluke u vezi sa nastavkom učešća u domaćem šampionatu.

KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi.

Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača.  

Po okončanju lige, Partizan NIS zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS!

Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion.

Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca!

Košarkaška liga Srbije se više ne sme finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava.

Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju.

Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno!

KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj meri pomaže sport i bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.

KK Partizan NIS poziva svoje navijače da u sredu od 19 časova dođu u što većem broju u halu “Aleksandar Nikolić” i da budu pravi “vetar u leđa” igračima i stručnom štabu, ali da se uzdrže od revanšizma za primitivizam na više nivoa kojem smo prisustvovali u prvoj utakmici'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

75 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula 2.0
Thursday, 13.06.2019
07:47

Vidim kako su napustili ligu

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 11.06.2019
23:10

Kosarka nam nikad nije bolje stajala kako klupska tako i reprezentativna sta znaci da se dobro radi. Ako neko hoce da ide (a nece) putuj igumane

avatar
Osijek 51
Tuesday, 11.06.2019
22:13

Ako nemate hrabrosti i zelje da kazete i uradite nesto radikalnije, niste trebali ni ovo. Pa trebali ste nesto nauciti od slucaja Vujosevic kome nisu dali mira dok nije otjeran iz drzava, sta rade fudbalerima, sramota...

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 11.06.2019
21:51

Добро је да признају да више не могу победити Звезду без судијских крађи.

avatar
nemam pojma
Tuesday, 11.06.2019
21:00

Vidite da oni funkcionišu po sns principu. Imaju ovde većinu koja klikne za palac gore ili dole, ili više im se objavljuje komentara, imaju i sve sajtove, ovaj, sž, mondo, mozzart, sajtove b92, blic, informer, Telegraf, imaju Arenu i SK većinu urednika i skoro sve komentatore, sudije, KSL, leona, vučiće, Pink i Hepi. Normalno im je da su sa dva kluba u istom rangu takmičnja, pa ovde su čoveku koji je špoželeo ravnopravnost u takmičenju, dali duplo cviše palaca dole. Oni žele da nisu ravnopravni, oni ne žele sportsko takmičenje, već uspeh po svaku cenu, po tome su slični sns i vučiću. Hoćete li objaviti? Znam da vas nije strah, već vam je hir. Onih koji sve odlučuju.

avatar
magister
Tuesday, 11.06.2019
19:35

Živimo u nenormalnoj atmosferi. Stalni osećaj nepravde i pokvarenosti prirodno da izaziva revolt, a osećaj nemoći zbog toga - jak stres. Teško je privići se na to koliko god bili svesni da je to - realno stanje. Pisao sam već, ne objavljuje se, ali ako te neko udari šipkom i razbije ti glavu, a ti zbog toga protestuješ, pa gurneš vratara da bi prošao do službenika koji ne žele da te prime, a onda mediji, jedini koji dolaze do oko 50% građana i koji imaju monopol na plasiranje informacija, danima tebe proglašavaju nasilnikom, a mirno ćute na pokušaje ubistva, silovanja, prebijanja... kako ćeš se osećati i koliko ti je bljutavo kad ti osoba koja (a i vrapci znaju) kontroliše sve te medije i na takav način upropašćava državu i obmanjuje i hipnotiše svoje stanovništvo - neprekidno priča o patriotizmu. E, kad to gledam svaki dan, onda mi je ova utakmica i suđenje - potpno normalno.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 11.06.2019
23:00

Magistar a i demagog.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 16.06.2019
13:00

Pa recimo mozda je to sta nisi pisao ovakve komentare za vreme jednog drugog Vodje, vodje za vreme kojega su se rusili razni rekordi iz vise od 60 god klupskog fudbala, kada je postojao sako jedan klub cijo su treneri pevali odvratne pesme u svlacionici a prolazili nekaznjeni, kada je postojao samo jedan kosarkaski klub dok su drugi gaseni ili bili na ivici opstanka itd itd. Onda sve ovo nije bio problem jer je bilo lepo i toplo oko srca jel tako magistre?

avatar
magister
Thursday, 13.06.2019
23:27

??? Šta je u tom tekstu demagogija? Ako bilo šta (makar jedna stvar od nabrojanih) nije istina, nije tačno - onda prihvatam etiketu i unapred se izvinjavam što sam nekog doveo u zabludu. Ali, nažalost, ne postoji ništa što je nabrojano onako, da postignem efekat, već postoji niz nasilnih akata povezanih sa vršiocima vlasti, i/ili njihovim nelegalinim batinašima. S druge strane to za šta optužujete mene je upravo metodologija kojom se služi Onaj i svi političari koji u svojim zemljama uspeju da pređu 50%. Znam da to takođe deluje paušalno izrečeno, ali pogledajte u kojim zemljama vlasti i predsednici imaju preko 50% i videćete na čemu zasnivam svoju tvrdnju. A ja se nigde ne kandidujem niti sam ikad, da bih se služio takvom amoralnom metodologijom.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 11.06.2019
18:46

Od kad je zvezdin duh došao na vlast FMP nijednom nije pošteno pobedio ni Partizan ni Megu. Sve im treba oduzeti jednog lepog dana kad Srbija bude opet država.

avatar
Кун
Tuesday, 11.06.2019
17:59

Da, ovako više ne može, treba još vaših bivših rukovodilaca i igrača gurnuti u savez, jer se moraju opravdati ogromna ulaganja najkasnije sledeće sezone.
Ne može ni ono od sinoć, gde na tviter nalogu KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE bude napisano: "Hrabrost i karakter crno-belih ostali bez nagrade u prvom meču finala Superlige srbije uprkos čak 4 tehničke greške i 42 slobodna bacanja koje su izveli košarkaši rivala, Partizan NIS je do poslednjih trenutaka meča bio u situaciji da izbori pobedu.", a kasnije obrisano. Čudno kako se nisu prevarili pa napisali genijalna taktika hrvatskog Italijana dovela do toga da košarkaši rivala izvedu 42 bacanja ili nešto slično.
Ne može ni to da u daljoj ili bližoj prošlosti reprezentativci iz redova partizana vređaju (potencijalne) saigrače iz reprezentacije, gde beli medved kaže da neće da igra za reprezentaciju, neka igraju između ostalih Simonović i Lazić, gde ljudina, gagi kapiten dođe u majici o pasjim sinovima, a na sve to ne bude reakcije, dok npr, selektor zna da kritijuje Kalinića i Marjanovića.
Suđenje je sinoć bilo loše, po oba tima, tako da ne vidim zbog čega dižu toliku paniku. Osim ako pljeskavičar nije uhvatio foru od svog sunarodnika fijaska, jer on nije vređan uopšte do onog trenutka gde je dobio dve tehničke i onda imao svoj mali performans kod ulaza u tunel.
Koliko puta nisu svirani koraci Jaramazu, floping Marinkoviću, ono kad su trojica pala posle skoka Odža je za oskara :)).
Faulovi Veličkovića više nisu ni za komentarisanje, lik svaku utakmicu završi sa 2-3 faula a napravi ih 5-10 puta više u toku utakmice.
Da ne idem dalje ni sa prvim delom, a ni sa drugim o sinoćnoj utakmici, jer sa tribine nisam ni uhvatio sve tako detaljno, treba pogledati snimak.


...SVIMA VAMA POŠTENIMA.

avatar
Old_school
Tuesday, 11.06.2019
21:06

Sve oni to znaju i vide, al se drze oprobanog recepta "Drz' te lopova.."

avatar
NikolaDzoni80
Tuesday, 11.06.2019
21:20

Ti POSTENI ocigledno pratis kosarku par godina... Pa ne shvatas na koji nacin najbolje pomoci nekome... Odseces centre za 2 minuta sa faulovima,brzi bonus i sta onda... A svi oni nepostojeci faulovi za Vas... A ne ono samaranje Nikolica je faul za Vas,borba Covica i Gagica vama faul,nepostojeci peti za Zagorca pre tehnickih... A da ne pricamo o onim faulovima pri ulazu Jaramaza jedno tri puta... I treba da se uvedu u savez sve bivse legende kosarke,posto ste Vi Vase vec tamo i smestili... Vas Mister Bin nesto pametuje na konferenciji za novinare,znas covek da pored Abe i KLS je zatvorena sa sudjenjem.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 11.06.2019
17:46

Oni nasli da pricaju o primitivizmu,kakva smehoteka od kluba!!!

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 11.06.2019
21:21

E, dugo te nije bilo, moj beli labude.

avatar
Man united
Tuesday, 11.06.2019
17:31

Ево њиховог 'поштења' на делу https://twitter.com/borcicnenad/status/1138136667913687040?s=19&fbclid=IwAR2_JA_yf4-DimJ7nh_DQ4MH3kXR2FK8BkYuqcYZM6Uwz6ZhYNObKRsVI9M Неимар и Бускец да им позавиде. Чак је Оџу свиран и фаул за ову смејурију. И још се буне за суђење. Отишао је Вујошевић од њих, али није из њих.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 11.06.2019
16:49

Kad kazu "ovako se vise ne moze", hteli su da kazu da bez kradja i ptimacina ne mogu nista da osvoje.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 11.06.2019
16:03

Ne moze realno,namerna velickovica gde hoce da povredi davidovca,pejdz skace davidovcu na glavu i hvata ga za vrat nema namerne,trojica oko odza a njemu faul,vanjica se bacakao devojcica bez kontakta,novica gura simanica rukama ocigledan faul se ne svira i trojka,toliko su vas gurali urmebesno i niste pobedili,ali evo poslali su jos jace sudije,bice zanimljivo opet sibanje,pricate o slobodnim,a beli medved bogdanovic sam izveo vise za 3 utakmice nego mi ukupno

avatar
somborac77
Tuesday, 11.06.2019
15:55

Čitajuci komentare čovek dodje do zakljucka da netreba nista menjati....ali u stvari treba puno toga promeniti....a od toga sta je bilo pre deset godina i sta je bilo pre pet ili sada od te price nema boljitka.

avatar
peca.st
Tuesday, 11.06.2019
15:50

Sreda je blizu,posle ovakve izjave videću da li će vaša malenkost posle prve uvrede na utakmici da izadje na teren,prekine meč i pokaže kako treba publika da se ponaša?!

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Tuesday, 11.06.2019
19:41

BAS TAKO..VIDECEMO LICEMERIJE NA DELU..

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 12.06.2019
08:38
avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 11.06.2019
21:20

Au, mani, licemerije...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 11.06.2019
15:36

Kakva bre drzava!!!

avatar
kkzagor
Tuesday, 11.06.2019
15:28

Pre svega, Fmp i Zvezda ne bi smeli da igraju isti rang takmičenja. Bar ne pod okriljem Kss-a.

avatar
babaroga
Tuesday, 11.06.2019
15:01

Sta sam vam rekao, necete vi nigde :D

avatar
Old_school
Tuesday, 11.06.2019
14:53

A pa da se podsetimo. Kad je zadnji put Partizan "radio za dobrobit srpske kosarke" ugasen je Hemofarm, BSK Beocin, Vojvodina i Zvezda skoro a reprezentacija nam je blistala osvajajuci jedanaesta mesta. U isto to vreme, taj dobrocinitelj srpske kosarke je otimao igrace, gepekovao sudije, povlacio ekipu sa terena, samarao svoje igrace, predsednika mu na splavu tukli navijaci a drzava davala po 15 sponozra. Hala, grejanje, iznajmljivanje nisu placani 10 god, pa su mnogi radnici otpustani. Neka, nemojte ponovo da nam cinite.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 11.06.2019
15:38

Nije skoro nego je ugasena. Vazno da sada cveta najlepse cvece i teku med i mleko, neko bi rekao da imamo samo dva ili dva i po kluba. Btw, Partizan je onda dominirao i dominirao, 13 godina je to trajalo pa ste i zato bezali u druga takmicenja kao djavo od krsta, nije uopste toliko ni nenormalno pa ni neocekivano da se pojedini klubovi ugase i povuku...

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Tuesday, 11.06.2019
19:44

NE STIDIS SE SVOJIH RECI??

avatar
Old_school
Tuesday, 11.06.2019
16:13

Pa ako je ugasena, sto vas boli toliko kad gubite? Zamisli da Zvezda izgubi od Dinamika, ili Igokee, pa sazivamo razne skupove, pretimo istupanjem i sl. Ne ide, jel da? To sto vi lazete sebe, valjda vam tako lakse.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 11.06.2019
16:00

Kakve veze Partizan ima sa fabrikom Hemofarm, koja je prestala da ulaze u istoimeni klub?
Kakve veze ima Partizan sa gradom Novim Sadom, koji je pare od kosarkaskog kluba raspodelio na rukometni, odbojkaski i fudbalski klub
Kakve veze ima sa privatnikom iz Beocina koji je prestao da ulaze u taj klub.
Jel Partizan kriv za 2007 i cuvene Mohitose Moke Slavnice?
Jel Partizan kriv za 2005, gde smo realno bili na najjaci na EP, ali su vasi igraci pokazali komplekse, pre svih Igor Rakocevic.
Partizan kad je bio najjaci i kad je dao Tepica, Trpikovica, Novicu, Rasica,... reprezetnaciji mi smo bili drugi u evropi i pokradeni u 1/2 SP u Turskoj.
Partizan kad je reprezetnaciji dao Bogdanovica, mi od tad imamo tri srebre, a na EP 2017. godine nas sam gurao do finala.

avatar
Vlada Šipčić
Tuesday, 11.06.2019
14:42

U pravu su oni da se treba stati sa ovim besmislenim vredjanjem, pogotovo porodica. Ali brate, kad se setim Milana Gurovica, sad malog Čovića, i bezbroj njihovih repertoara za vredjanje ne samo vezanih za Zvezdu. Malo samokriticnosti nije na odmet. Treba se pogledati u oci i reci, divljaci smo, ne samo vi, već i mi! Sto se tice kazni KLS, to jeste cirkus.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 11.06.2019
15:39

Zasto sudije juce nijednom nisu prekinule utakmicu? Pravi dvostruki arsini, bajo moj.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 11.06.2019
21:20
avatar
Кун
Tuesday, 11.06.2019
17:38

Koliko je puta bilo osnova za prekidanje utakmice juče po tvom mišljenju?

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 11.06.2019
14:40

Kraljevi demagogije i licemerja....vraćamo se u vreme i metodama trenera bez rominga...nemojte samo vi da spašavate srpsku košarku,vi ste je i dovelili na najniže grane gaseći klubove i centre koji su stvarali igrače zarad vaše lične koristi i rezultata....za vreme vaše dominacije reprezetativna košarka na najnižim granama,porazi od velesila Nigerije,Kine...ispadanje u grupama...sada kad imate protivnika koji vam nedozvoljava da radite sve ono što ste radili 20 god van terena sada ste se setili poštenja,pri tome za vreme dominacije kluba koji je stvorio košarku u ovoj zemlji reprezentacija je uz SAD najveći favorit svetskog prvenstva...poslednje titule evrope i sveta osvojene dok je savez vodio predsednik kluba koji sada domimira,pa vi vidite ko radi u interesu srpske košarke....

avatar
babaroga
Tuesday, 11.06.2019
14:54

Ma ovo je: lajte kere Jakobsfelda. Ko je predsednik saveza koga bi oni smenili? Mozda bi vise voleli Covica na celu saveza

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 11.06.2019
15:39

Laz, laz, laz i samo laz, laz, laz, laz, laz...

avatar
rivarinho
Tuesday, 11.06.2019
14:10

Kakav bezobrazluk!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 11.06.2019
13:54

Da li se predstavnici partizana secaju sta se desavalo u seriji pre par godina posle izjave belog medveda kako vise nece igrati za reprezentaciju ? Pogleda ga popreko neko, 10 bacanja, 3 tehnicke i on se bacaka kao da ga je ubio neko. Veoma kratkotrajno pamcenje imate.

avatar
RealanNis
Tuesday, 11.06.2019
14:23

A bacanje urina, pp aparati, igranje 4 na 2, kradja pehara, odlaganje utakmice da igraci Zvezde odmore posto krecu da gube? Cije je to delo? A ulasci navijaca na teren i jurenje protivnickih igraca po terenu? A redovno gadjanje protivnika cime se stigne iz publike za svako finale koje ste igrali? Realno gledano naspram vas svi ostali su male mace.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 11.06.2019
15:40
avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 11.06.2019
15:05

Igranje 4-2 vasom krivicom, odlaganje utakmica ? Ko je povukao ekipu sa terena kada je video da ce izgubiti ? Ko je Stefana Jovica pogodio stolicom u glavu ? Realno, to ne pominjes jer tebi odgovara. :) Kradja pehara je bila, slazem se. KK partizan je ukrao pehar uz pomoc jos trojice ljudi koji su sudili utakmicu.

avatar
babaroga
Tuesday, 11.06.2019
15:04

Ti pricas o publici, on o zvanicnicima. Publika je platila kartu i moze da psuje koliko god zeli, ili da pokusa sto drugo. Zvanicnici... Uh, zaboravih na Danilovica, za sta je ono bio osydjen, podseti me? I ko mu je pridrzavao vrata?