Partizan briljira sa novim timom, može li Zvezdi već za dve nedelje da oduzme prvi trofej?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.09.2019.
10:10
Izvor: Sportske.net

Početak sezone u ABA ligi odavno nije imao ovakvu draž.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana sinoć su osvojili jak turnir u rumunskom Klužu, gde su u finalu bili bolji od evroligaške ekipe Fenerbahčea rezultatom 69:64.

Prethodno su u polufinalu lako izašli na kraj i sa silno pojačanim Mornarom, a ono što izaziva veliki optimizam kod navijača Partizana jeste i to što pojačanja poput Voldena, Mozlija, Rašona Tomasa već pružaju odlične partije i primetno je da su uneli novu energiju u igru crno-belih, ali i što Rade Zagorac blista na aktuelnim pripremama, pa mnogi i u njegovim partijama vide veliko pojačanje u odnosu na prošlu sezonu.

Istovremeno, i Crvena zvezda ređa pobede na pripremama, narednih dana je očekuje dvomeč sa Olimpijakosom, kada ćemo videti još jasniju sliku mogućnosti aktuelnog Tomićevog sastava.

Šampion Srbije i ABA lige je zadržao ''kostur'' tima iz prošle sezone, dodatno ga ojačao odličnim igračima iz inostranstva, poput Derika i Lorenca Brauna, Džejmsa Gista, Čarlsa Dženkinsa i za očekivati je da će Zvezda imati konkurentan tim u Evroligi naredne sezone.

Ali, početak nove sezone biće obeležen ABA Superkupom, koji bi mogao da bude nikad zanimljiviji, zbog odličnih ekipa koje trenutno imaju i Zvezda i Partizan, s tim da se u Partizanu očekuje još jedno pojačanje na bekovskim pozicijama, i to prilično atraktivno (pominjao se Gaudlok prethodne nedelje).

Zvezda brani trofej Superkupa, koji će ovoga puta biti održan u Zagrebu, u ''Draženovom domu'', od 26. do 29. septembra.

Parovi četvrtfinala su:

Partizan - Mega Bemaks, 26. septembar, 17 časova
Crvena zvezda - Koper Primorska, 26. septembar, 20 časova.
Cedevita Olimpija - FMP, 27. septembar,17 časova
Budućnost - Cibona, 27. septembar, 20:30 časova.

Dakle, realno je očekivati je da će se Crvena zvezda i Partizan sastati već krajem ovog meseca, pa bismo već tada mogli da vidimo odnos snaga između crveno i crno-belih, uz procenu da li Partizan zaista ima kvalitet da se ove sezone ozbiljnije suprotstavi Zvezdi u borbi za titulu narednog proleća.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Monday, 16.09.2019
15:42

Zvezda je za 3 klase ispred svih u Aba ligi gledao sam juce one crnce kod partizana ono sve klasicni indijanci onakve Zvezda otresa 30+ razlike

avatar
Čeki
Monday, 16.09.2019
13:37

Sve je ovo super, ali ovo su pripreme. I za jedne i za druge treba sacekati ono pravo da pocne. Pa secate se kad smo s Tomicem usli u seriju pobeda kad smo izasli s priprema i onda kad nam je bilo najbitnije u sredini sezone - podbacili smo i usli u krizu, a trebalo je da prodjemo u narednu fazu EK objektivno. Tako da, ajde da sacekamo.

avatar
Brat Pogba
Monday, 16.09.2019
10:44

Dajte odmah taj 29 septembar :D

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 16.09.2019
11:09

Izgleda polako postajete prvaci pripremnih utakmica a kad dodje borba za ono sto je vazno, otresemo kao sline sve 30+ razlike. Tako da smiri strasti, samo polako.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 16.09.2019
10:38

https://www.youtube.com/watch?v=J4oka-S8yBk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1K8V6gw2vocYM-EZJGwXp7XWbwQEIdYUJjohzQKkvsBMJgp3FgCyfTxnY :D :D :D