Parker već pakuje ekipu za Evroligu, stiže pojačanje iz Španije

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.03.2019.
23:08
Izvor: Sportske.net

Asvel će od naredne sezone igrati u elitnom takmičenju, a vlasnik kluba već traži pojačanja.

Epa/Jason Szenes
Epa/Jason Szenes

Povezane vesti

U tekućoj sezoni Asvel je ispao u Top 16 fazi Evrokupa i sada mogu da se posvete francuskom šampionatu, nakon 23 kola su prvi na tabeli sa skorom 17-6.

Od učinka u LNB Pro A ligi neće zavisiti učešće u Evroligi naredne sezone, kako je francuski klub potpisao ugovor sa čelnicima elitnog takmičenja i naredne sezone će svakako igrati protiv najboljih klubova "Starog kontinenta".

Ipak, učinak u domaćem šampionatu mogao bi da reši puno toga kada je u pitanju sudbina trenera Zvezdana Mitrovića.

Očekuje se ipak da će selektor Crne Gore ostati na klupi ekipe i za narednu sezonu i takmičenje u Evroligi, a jedan od vlasnika kluba iz Liona, košarkaš Šarlot Hornetsa Toni Parker, već razmišlja o sklapanju ekipe za narednu takmičarsku godinu.

Kako stoje stvari, jedna od njegovih želja je da u Asvel preseli plejmejkera MoraBank Andore i reprezentativca Francuske Endrua Olbisija.

"Veoma smo zainteresovani za Endrua. Bio bi veliko pojačanje za naš tim", izjavio je predsednik Asvela, koji drži zajedno sa Nikolom Batumom.

Olbisi ima jako dobru sezonu, sa Andorom je upravo Asvel izbacio u osmini finala, a prosečno je u Evrokupu beležio 12,1 poena i 5,9 asistencija, uz 43% uspešnosti šuta van linije za tri poena po meču.

Ovo mu je treća sezona u Andori, utisak je da je vreme da zaigra u Evroligi, a čini se da je prava prilika da to uradi u domovini u dresu Asvela.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke