Pao potpis u Megi

Autor: Nikola Miloradović
sreda 08.04.2020.
12:15
Izvor: Sportske.net

Nova mlada nada u ekipi Dejana Milojevića.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO

Povezane vesti

Kako je objavljeno na sajtu kluba, ugovor sa ekipom Mega Bemaks potpisao je talentovani Mihailo Mušikić.

On je ove sezone nastupao za juniore Mege, nedavno je napunio 18 godina, pa je danas potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Mušikić je rođen u Kraljevu 2002. godine, visok je 211cm i igra na poziciji centra.

U Megu je stigao leta 2017. godine iz kraljevačke Sloge, sa kadetima je minule sezone bio i šampion NSrbije, dok je sa juniorima bio drugi na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji.

Na ovogodišnjim kvalifikacijama juniorske Evrolige je beležio u proseku 17.3 poena i po 4 skoka i asistencije dok je u Roda Juniorskoj ligi Srbije, gde su juniori Mege trenutno prvoplasirani, u proseku imao 15.4 poena, 7.1 skok i 3.1 asistenciju po meču.

Mušikić je 2018. godine nastupio i za kadetsku selekciju Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Novom Sadu gde je u proseku beležio 6.6 poena i 4.7 skokova.

"Veoma sam srećan što ću svoj prvi profesionalni ugovor potpisati sa klubom kao sto je Mega. U ove 3 godine koliko sam u klubu imao sam priliku da se uverim u sjajne uslove za napredak mladih igrača. Ukazano poverenje kluba ću iskoristiti kao motiv da nastavim da radim i treniram maksimalno i pokušam da ostvarim što bolje rezultate sa ekipom. Mega je najbolja sredina za mlade igrače da prikažu svoj talenat i ja se nadam da ću uz veliki trud na treninzima i utakmicama uspeti da iskoristim to", izjavio je talentovani centar po potpisivanju ugovora za sajt kluba.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke