PAO nokautiran u Solunu, Aris izborio majstoricu

Autor: Boban Filipović
sreda 11.05.2016.
21:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Arisa su izjedančili na 2:2 u polufinalnoj seriji grčkog šampionata protiv Panatinaikosa, pa će Olimpijakos saznati ime rivala u finalu nakon petog meča koji se igra u Atini.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Aris u poptusnosti iskoristio domaći teren i nakon stečenog vođstva 'Zelenih' od 2:0 u pobedama u 'OAKA' Areni, sa dve vezane pobede izborio majstoricu.

Solunski 'Žuti' su večeras upisali pobedu rezultatom 56:50 iako su na poluvremenu imali dvocifren minus!

Aris je odigrao fenomenalno u trećem kvartalu, rešio ga u svoju korist rezultatom 19:5 i kada je preuzeo prednost nije je ispuštao do kraja.

Žarel MekNil je bio najefikasniji kod pobednika sa 16 poena, blistao je i Okaro Vajt sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 14 skokova. Srpski internacionalac Slaven Čupković se za nešto manje od deset minuta u igri nije upisao u stelce, zabeležio je jednu asistenciju.

Kod Panatinaikosa ubedljivo najbolji Eliot Vilijams sa 19 postignutih poena, niko više od 'detelinara' nije bio dvocfren, Dimitris Dijamantidis je ubacio 9, Adonis Focis i Miroslav Raduljica po 8 poena. Centar reprezentacije Srbije je igrao tek nešto više od 15 minuta i na svoj košgeterski učinak dodao 3 skoka, 3 blikade i jednu asisetnciju.

Plejmejker 'Zelenih' Nik Kalates je totalno podbacio, pogodio samo 1 od 11 šuteva iz igre i meč završio sa tri poena, a očajno šutersko veče imao je i Nikos Papas koji je pogodio samo jedno slodobno bacanje.

Valja dodati da je trener gostiju iz Atine Pedulakis imao na raspolaganju samo deset igrača jer su Markiz Hajnz i Džejms Feldin kažneni zbog izlaska u grad nakon prvog poraza.

Podsetimo da je Pedulakisu povereno kormilo nakon otkaza selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću, jer je procenjeno da je elimninacija 'metlom' u 1/4 finalu Evrolige od Laboral Kuće neuspeh. Ta odulka uprave povukla je za sobom i 'šut karte' za Ognejna Kuzmića i Sašu Pavlovića.

PAO je sada u veoma neprijatnoj situaciji i moraće preko majstorice sa Arisom da potraži plasman u finale protiv Olimpijakosa koji je počistio AEK sa 3:0 u pobedama u drugom polufinalu plej-ofa grčkog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke