PAO na najbolji način krenuo u odbranu titule, pobeda na startu u Pireju!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.10.2017.
20:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa savladali su najljućeg rivala u okviru prvog kola grčkog šampionata.

EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Izabranici Ćavija Paskvala pobedom protiv Olimpijakosa startovali su novu sezonu u kojoj brane titulu u Grčkoj.

"Zeleni" su slavili u dvorani "Mira i Prijateljstva" rezultatom 68-71, te su novu sezonu počeli onako kako su prethodnu završili, velikom pobedom u Pireju.

Tesno je bilo od samog starta, kao i što se očekivalo. Timovi su se smenjivali u minimalnom vođstvu, a na prvu pauzu je domaćin otišao sa pola koša viška.

U nastavku, Olimpijakos je uspeo da zadrži prednost, čak i da je malo poveća, pa su domaći na poluvreme otišli sa četiri poena suficita.

PAO je u trećoj deonici uspeo da prepolovi prednost gostiju, te je razlika pred odlučujući kvartal bila svega jedan posed.

Olimpijakos je uspeo da održi prednost, stigli su i do devet poena viška sredinom poslednje četvrtine, ali je u poslednjim minutima PAO uspeo da dođe do preokreta, na kraju i do neverovatne pobede.

Definitivno najbolji pojedinac u redovima Panatinaikosa bio je Nik Kalates, koji je meč završio sa 14 poena, osam skokova i sedam asistencija, kao i tri ukradene lopte.

Pratili su ga Gist sa 13 poena, Rivers sa istim košgeterskim učinkom, kao i Singlton sa devet poena i pet skokova.

U poraženom sastavu istakao se novajlija Meklin sa 18 poena, dvocifren još samo Holis Tompson sa 13. Nikola Milutinov je imao solidan učinak, upisao je osam poena i sedam skokova uz dve asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke