Panatinaikos "raspucan", pobeda protiv Makabija na startu Evrolige!

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 11.10.2018.
22:02
Izvor: Sportske.net

Domaćin odlično otvorio novu sezonu.

paobc.gr
paobc.gr

Povezane vesti

Panatinaikosje slavio u jednom vrlo atraktivnom meču protiv Makabija iz Tel Aviva, rezultat je bio 89:84.

Tokom celog meča smo imali "rezultatsku klackalicu". Oba tima su bila izuzetno raspoložena, pa smo gledali jedan meč sa velikim brojem poena.

Panatinaikos je imao fantastičnog Nika Kalatesa na terenu, a kada je ovako raspoložen, Grčki tim retko kad gubi. Nije se isticao poenima, postigao ih je 8, ali je uspeo da zabeleži čak 14 asistencija!

Grčki tim je dobio prvu četvrtinu sa 26:24, dok su gosti smanjili zaostatak  u drugoj četvrtini. Na poluvremenu je bio samo jedan poen razlike, rezultat je bio 46:45, a u gostujućem timu je jedini raspoloženi igrač bio Skoti Vilbekin, u prvom poluvremenu je zabeležio čak 14 poena, a nije do tada nije imao promašaj kada je šut iz igre u pitanju, imao je 2/2 za 2 poena i 4/4 za tri poena.

Kalates je nastavio da igra fantastično, delio je asistencije, a imao je raspoložene saigrače, čak trojica su završila meč sa dvocifrenim brojem poena. Kit Lengford je postigao 13 poena, Met Lodžeski čak 20 poena, dok je Tanasis Antetokumpo postigao 10 poena.

Panatinaikos je na startu poslednje četvrtine prelomio utakmicu. Makabi je napravio par grešaka, Vilbekin je konačno promašio neki šut, a domaćin je to iskoristio i konačno se "odlepio". Na kraju je u poslednjoj četvrtini bilo ubedljivo najmanje poena, a Grčki tim je slavio ukupnim rezultatom 89:84.

Pored Kalatesa i Lodžeskog, Skoti Vilbekin je odigrao fantastičan meč, postigao je 24 poena i 8 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Panatinaikos.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke