Pamet u glavu - Sale otkrio sliku iz svlačionice koja mu se nije svidela!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.02.2018.
09:14
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Austrijom da pristup igrača nije bio na željenom nivou.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je u nedelju uveče treći trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i tako dva kola pre kraja osigurala plasman u narednu fazu takmičenja.

"Orlovi" su kao gosti savladali Austriju u triler završnici (82:81) i tako opravdali ulogu favorita na teži način od očekivanog.

Utakmicu u Beču pratilo je oko 3.000 ljubitelja košarke, a oko 2.500 ljudi bilo je uz naše momke.

"Prvo, veliko hvala ljudima koji su došli da nas bodre. Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobede, oni su to zaslužili. Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo, verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo", počeo je izlaganje Aleksandar Đorđević.

Srbija je slavila poenima Alekse Avramovića na 20 sekundi pre kraja, a u poslednjem napadu je imala sreće jer je Austrija promašila dva otvorena šuta.

"Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu. Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč", dodao je Đorđević.

Ono što se selektoru takođe nije svidelo jeste pristup pojedinih igrača u sinoćnoj utakmici.

"Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu, nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč. Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama", zaključio je selektor Srbije.

Naš nacionalni tim u junu i početkom jula igra poslednje dve utakmice prvog dela kvalifikacija, a mečevi sa Gruzijom i Nemačkom biće posebno značajni jer se rezultati prenose u narednu fazu takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke