"Palakanestro" više nije isti, razlog su brojevi Miloša Teodosića!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 02.12.2019.
14:23
Izvor: Sportske.net

Kada uporedite njegovu statistiku sa brojem minuta, neverovatno je koliko odskače.

screenshot - twitter.com/Virtusbo
screenshot - twitter.com/Virtusbo

Povezane vesti

Virtus je dobio prvih deset utakmica u šampionatu, perfektni su, nije to naravno prvi put da jedan tim na taj način otvori prvenstvo, Armani je dva puta to napravio u poslednje tri godine, Sijena dva puta u prošloj deceniji, Skiper i Trevizo na početku veka, moćni Kinder iz devedesetih, kao i Stefanel sa Bodirogom i Fućkom 1993.

Ali, Beneton je dobio 11 utakmica u nizu 2001. kada su ih predvodili Tajs, Nahbar, Markonato, Garbahoza i Čarli Bel...

No, niko ne sumnja da ovaj Virtus može i više, jer Teodosić je klasa za sebe u "Palakanestru".

Srbin je odigrao osam utakmica, četvrti je strelac sa 16.6 poena po meču, ispred njega su Amerikanci Benks, Mejo i Barford, ali oni igraju pola sata i više po meču. Teodosić je na 22 minuta, što ga čini daleko produktivnijim.

Ista priča i kada su u pitanju asistencije, Teo je na deobi trećeg mesta sa Stefanom Markovićem, on i Pefi su podelili 5.9 asistencija, ali Kraft i Vitali koji vode igraju u proseku desetak minuta više od Teodosića, i par minuta više od Markovića.

U indeksu korisnosti Teo je treći iza Benksa i Dejvona Džefersona, ali oba Amerikanca su igrači koji na terenu provedu oko 35 minuta, rekosmo Srbin igra 22.

Na kraju krajeva, sjajno komanduje Virtusom koji već ima osetnu prednost na čelu tabele, pa slobodno možemo reći da je Teo potpuno promenio sliku italijanske košarke ove sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SL_Komedija
Monday, 02.12.2019
16:23

Da Armani igra tu ligu punom snagom ne bi Virtus bio prvi, niti bi Venecija bila prvak prošle sezone. Degradiranje domaćih šampionata zbog Evrolige i Evrokupa je do ovog dovelo, trofeji čisto radi neke formalnosti.