Pala zavesa, Bobi i Bogdan dobri na oproštaju, ovo su parovi prve runde plej-ofa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.04.2018.
08:00
Izvor: Sportske.net

Naši se oprostili solidnim partijama, završena regularna sezona, poslednjeg dana Oklahoma zamenila mesta sa Jutom, Majami stigao do šest pozicije na Istoku, čeka nas nekoliko poslastica na startu!

Beta/AP Photo/Steve Yeater
Beta/AP Photo/Steve Yeater

Povezane vesti

U senci "va bank" duela u Minesoti spuštena je zavesa na regularni deo NBA lige. Na Zapadu, Tander je posle poplave koševa savladao Memfis, Rasel Vestbruk drugu sezonu u nizu završio sa prosečnim tripl dablom. Bilo mu je potrebno 16 skokova da napravi podvig, uhvatio je 20 lopti, najviše u karijeri, 19 asistencija i samo 6 poena. Svejedno ostvario je cilj, dobio ovacije navijača, Pol Džordž je ubacio 40 poena.

Oklahoma završava regularni deo na četvrtom mestu, imaće prednost domaćeg terena, preskočili su Jutu koja je poslednjeg dana sezone poražena u Portlandu. Presudio im je Demijen Lilard sa 36 poena, pa na kraju "Džez" pada na peto mesto, ali biće zaista noćna mora i za Oklahomu, ako budu igrali kao u drugom delu sezone. U svakom slučaju čeka nas sjajan duel prve runde.

Izgubio je San Antonio od Pelikansa, oba tima su obezbedila prethodno plej of, ali je Nju Orleans trijumfom stigao do šeste pozicije. Entoni Dejvis je ubacio 22 poena, imao 15 skokova, Mirotić nastavio sa sjajnim partijama 21 poena, 15 skokova, Rondo je uz 19 poena, imao 14 asistencija. Kao da su više želeli pobedu, Nju Orleans će se suočiti sa Portlandom, San Antonio kao sedmi ide u još jednom derbiju na Golden Stejt koji će biti bez Karija.

Poslednji par plej ofa na Zapadu čine kako rekosmo Hjuston i Minesota, lider je pao u Sakramentu, odmarali su tim, nije bilo Hardena, Pola i Erika Gordona, kod Kingsa Bogdanović na oproštaju od sezone 12 poena, po 5 skokova i asistencija.

Gradski derbi nije odlučivao ništa, Klipersi i Lejkersi idu na letovanje, Džoš Hart je ubacio 30 poena za Lejkerse, Geri Pejton "Drugi" dodao 25 uz 12 asistencija u partiji karijere, Bobi je napravio na drugoj strani dabl-dabl za manje od 13 minuta, meč je završio sa 12 poena i 10 skokova.

Parovi plej ofa Zapada:

Hjuston - Minesota
Golden Stejt - San Antonio
Portland - Nju Orleans
Oklahoma - Juta

Na Istoku su učesnici doigravanja već bili poznati, Filadelfija je završila kao treća, i oni se posle pet godina vraćaju u plej of, noćas su dobili Bakse, Embid i Redik su meč gledali sa klupe, Siksersi imaju 16 pobeda u nizu, Markel Fulc se oporavio na vreme da napravi prvi tripl-dabl karijere 13 poena, po 10 skokova i asistencija. Dario Šarić je dodao 24 poena, Filadelfija ide na Majami, Embid će propustiti prvi meč serije.

Majami je inače nakon produžetka slavio protiv najboljeg tima Istoka, Toronta, Vejn Elington je postavio rekord karijere sa 32 poena. Domaćin jebio bez Dragića, odlučio je produžetak, pobeda kombinovana sa porazom Milvokija u Filadelfiji donela im je šesto mesto.

Vašington je ostao osmi, izgubili su od Orlanda, Hezonja je ubacio 15 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, Vučević par poena za 12 minuta, 25 pobeda Orlanda za oproštaj, Vizardsi se spremaju za duel sa Torontom na startu doigravanja.

Klivlend je izgubio od Njujorka, četvrti su, i da su dobili ne bi stigli Filadelfiju,  dozirali su minute, Lebron je odigrao desetak, koliko i Leri Nens Džunior i Džef Grin, Lov se odmarao, pa su Niksi još jednu neuspešnu sezonu završili pobedom. Kavsi su četvrti, idu na Indijanu.

Još jedan par plej ofa činiće Boston i Milvoki, Seltiksi su praktično sa rezervnim sastavom dobili Netse u beznačajnom meču koji će pamtiti Aron Bejns po partiji karijere, 26 poena i 14 skokova.

Na kraju meč bez značaj deveti Pistonsi su savladali Bulse, Luk Kenard je ubacio 24 poena, a rekord karijere je napravio i Erik Morland sa 16 poena i 17 skokova za Pistonse koji na kraju završavaju na četiri pobede ispod crte.

Parovi plej ofa na Istoku:

Toronto - Vašington
Boston - Milvoki
Filadelfija - Majami
Klivlend - Indijana.

Rezultati:

Sakramento - Hjuston 96:83
LA Klipers - LA Lejkers - 100:115
Oklahoma - Memfis 137:123
Filadelfija - Milvoki 130:95
Orlando - Vašington 101:92
Minesota - Denver 112:106 pr.
Majami - Toronto 116:109 pr.
Klivlend - Njujork 98:110
Čikago - Detroit 87:119
Nju Orleans - San Antonio 122:98
Boston - Bruklin 110:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Thursday, 12.04.2018
17:13

Bobi odlično koristi minute, al bilo bi pošteno da dobije bar 15 minuta svaki meč.