Pad "Kraljeva", vratio se Crnogorac, dolijali Lejkersi...

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.12.2019.
08:37
Izvor: Sportske.net

Kingsi ponovo poraženi, nikako da ustale formu. Vučević ponovo na parketu, zaustavljena strašna serija Lejkersa...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Malik Monk je bio neprijatno iznenađenje za Kingse. Bek Šarlota je u poslednjoj četvrtini postigao 14 od ukupno 23 poena, najviše u sezoni, pa su Hornetsi pokvarili povratak D'Arona Foksa na parket posle povrede. Iako bekovski tandem domaćih Rozije-Grejem nije našao šut, Kodi Zeler i Bizmark Bijombo su bili odlični, pa je tim iz Severne Karoline stigao do četvrte pobede u pet mečeva.

Foks je u prvom meču posle povratka ubacio 19 poena, imao 8 asistencija, Bogdanović je za pola sata ubacio 10 poena, ali je šutnuo samo sedam puta, imao je po dve asistencije u ukradene lopte. Bjelica, uz ne baš impresivan šut, 12 poena, 5 skokova, 3 asistencije, Sakramento je sada tri pobede ispod granice od 50% uspešnosti.

Dolijali su i Lejkersi, Indijana je uzela meru lideru, 26 poena i 10 skokova Sabonisa, na drugoj strani Džejms je ubacio 20 poena, po skok i asistencija su mu nedostajali za tripl-dabl. Ali, osetio se i umor gostiju, plus bili su bez Entonija Dejvisa. Hauard je šutirao 10 od 10 za 20 poena, imao je i 6 skokova i 2 blokade, ali smo u finišu videli preokret. Lebron je promašio ključni šut za vođstvo, posle su Rondo i Koldvel-Poup pokušavali za produžetak, ali je pobeda ostala u Indijani. Lejkersi su tako zaustavljeni nakon 14 pobeda u gostima, što je drugi najduži niz u istoriji franšize.

Klipersi nisu imali problem sa Sansima, iako se nakon 25 mečeva suspenzije vratio DeAndre Ejton. On je ubacio 18 poena i imao 12 skokova, ali je domaćin mnogo kvalitetniji. Klipsi su se vratili kući posle dve nedelje, jasno želeli su da dobiju meč u "Stejpls Centru" što lakše posle turneje. U trećoj četvrtini su pojačali, otišli na +21 i sve je bilo gotovo. Džordž je brojao do 24, Leonard i Lu Vilijams su ubacili po 12 poena, Feniks nije dobio nijedan od poslednjih 12 mečeva protiv Klipersa na Pacifiku. Doduše i šanse su im bile smanjene, meč je propustio njihov najbolji igrač Devin Buker.

Juta je opravdala ulogu favotira protiv Orlanda, vratio se Nikola Vučević, zarđao je posle povrede, 12 poena, 11 skokova, ali je loše šutirao. Inače, gosti su bili na +7 u poslednjoj četvrtini, onda se probudio Donovan Mičel. završio je sa 30 poena. "Džezeri" su zatvorili meč sa 19:5 i dobili treću utakmicu u nizu. Bojan Bogdanović odličan 30 poena, devet je postigao u finišu kada smo i videli preokret u "slanoj državi".

Bruklin je posle produžetka odneo pobedu iz Lujzijane, tukli su Pelikanse, Dinvidi je postigao 31 poen, Pelikansi su izgubili 13. meč u nizu. Netsi nisu odigrali dobro u ofanzivi, promašivali su trojke, ali na kraju je odbrana odradila veći deo posla.

Niksi igraju bolje nakon odlaska kouča Fizdejla. Savladali su Atlantu i preskočili Houkse na tabeli. Iako je Jang ubacio 42 poena, odbrana gostiju je bila očajna, do poluvremena su primili 77 poena i izgubili meč. Ovo je verovatno bilo najbolje poluvreme Njujorka u sezoni, ruki Baret i Mičel Robinson su sa 27, odnosno 22 poena, odigrali mečeve karijere. Otkada je Majk Miler preuzeo tim, Niksi su na 3-3 što za ovako slabu ekipu jeste dobar rezultat.

Rezultati:

LA Klipers - Feniks 120:99
Juta - Orlando 109:102
Nju Orleans - Bruklin 101:108 pr.
Njujork - Atlanta 143:120
Šarlot - Sakramento 110:102
Indijana - LA Lejkers 105:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke