Pad Klipsa, Teove tri sekunde, Bjelicine prazne kolone, Kokoškov nastavio da pobeđuje!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 18.12.2018.
09:18
Izvor: Sportske.net

Loše veče za srpske igrače, ali i odlično za našeg trenera, Sansi odigrali odlično poluvreme u hramu košarke. Harden razbio Jutu, Vestbruk po običaju...

Beta/AP Photo/Michael Ainsworth
Beta/AP Photo/Michael Ainsworth

Povezane vesti

Sad je jasno, Klipersi su u krizi, još jedan poraz, ovoga puta pali su protiv Portlanda na Pacifiku, Blejzersi su ih sada stigli na tabeli. U utakmici sa  velikim brojem poena, slavili su gosti, iako su bili na dobro putu da izgube +18 u poslednjoj četvrtini. Taj poslednji period je karakterisao ogroman broj prekršaja i slobodnih bacanja, izvedeno je čak 36.

Na kraju Llilard je sa penala zapečatio sudbinu domaćih, ubacio je 39 poena, od toga 22 u neverovatnoj trećoj četvrtini. MekKolum je dodao 27, Nurkić 20, uz sedam asistencija.

Kod Klipsa Haris 39, naši bez prave šanse, Bobi je igrao pet minuta, realizovao dva bacanja, Teo na parketu proveo svega tri sekunde. Klipersi su pre desetak dana bili prvi na Zapadu, sada su tek šest, pa pobedom više od Kingsa koji su prvi ispod crte.

Minesota se osvetila Kingsima za poraz prošle nedelje, Bogdanović samo pet poena, Bjelica se nije upisao na povratku u grad, doduše malo je igrao, Džorger je odmarao startere, Foks i Koli-Štajn su takođe bili na parketu manje od 10 minuta. Klupa Kingsa je dala 78 poena, ali nisu imali nikakvu šansu. Kod "Vukova", Tauns 14 poena, 14 skokova, 3 blokade.

Voriorsi su slavili protiv Memfisa, spustili su "Grizlije" na 93 poena, Tompson je postigao 16, Kari 20, Durant 23, meč će ostati upamćen po tome što je Stef postao peti "Ratnik" u istoriji koji je prešao granicu od 15 000 poena, posle Čembrlena, Rika Berija, Pola Arajzna i Krisa Malina, za to mu je bilo dovoljno manje od deset godina.

Inače, šampion je otišao na +25 u drugoj četvrtini pa je to bila rutinska pobeda.

Red je bio ponovo da San Antonio odigra dobro, oscilacije prate Sparse, ali u nezgodnom trenutku naletela im je Filadelfija. Teksašani su rasturili goste, Gej je ubacio 21 poen. Oldridž i DeRozan po 20, pa se domaćin iskupio za blamiranje protiv Bulsa u prethodnom meču.

Batlera su potpuno isključili odbranom, spustili na šest poena, Embid je dao 13, u drugoj i trećoj četvrtini Siksersi nisu imali rešenja za odbranu Sparsa.

Oklahoma je lako dobila Čikago, pogađate tripl-dabl Vestbruka, 13 poena, 11 asistencija, 16 skokova, u finišu prvog poluvremena pojačao je Pol Džordž, sipao je iz svih pozicija, na kraju pobeda domaćina nije došla u pitanje. Vestbruk je imao i 5 ukradenih lopti, u 111. tripl-dablu u karijeri.

Hjuston je slavio protiv Jute, nova simultanka Džejmsa Hardena, 47 poena za "Bradonju", prvi put posle dva poraza ove sezone njegov tim našao je lek za "Džezere". Gosti su žilavi, vratili su se u meč u finišu, izjednačili, imali samo posed minusa u poslednjih 35 sekundi, ali je preko Rubija Harden pogodio trojku i stavio tačku. Hjuston je na 15-14 što je dovoljno tek za deseto mesto na Zapadu.

Feniks je prodisao nova pobeda, treća u nizu, Devin Buker je ubacio 38 poena u hramu, u MSG, pa su Sansi slavili protiv Niksa. Okrenuli su rezultat u nastavku, Kokoškov kaže da je na teren u drugom poluvremenu izašao potpuno drugačiji tim, ovo je treća pobeda za Feniks u seriji, prva takva serija u poslednjih 18 meseci.

Milvoki je pobedio u Detroitu, Jani je uz 32 poena, imao 12 skokova, 5 asistencija i 2 blokade i pored problema sa penalima na startu meča. Baksi su se održali, Blejk Grifin je napravio tripl dabl, ali promašio dve trojke za produžetak u poslednjim 15-tak sekundi. I pored 19 poena, 11 asistencija i 10 skokova, Grifin je izjavio da je bio užasan.

Rezultati:

LA Klipers - Portland 127:131
Golden Stejt - Memfis 110:93
San Antonio - Filadelfija 123:96
Oklahoma - Čikago 121:96
Minesota - Sakramento 132:105
Hjuston - Juta 102:97
Njujork - Feniks 110:128
Detroit - Milvoki 104:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke