Pacifik - "Mesija" protiv najboljeg tima u istoriji, svi znamo ko će se udaviti!

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.10.2018.
21:29
Izvor: Sportske.net

Na Pacifiku novo lice, nova nada za Lejkerse, ali i dalje je pred njima planina u vidu najboljeg tima u istoriji. Klipersi počinju novu eru, Kokoškov mora da nauči da gubi, Sakramento je to već diplomirao...

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Ovde nema puno priče, Golden Stejt je apsolutni favorit za šampiona, Lejkersi će u plej of predvođeni Lebronom, Klipersi nisu tako loši, ali ni blizu osmog mesta, ovo ostalo, Sansi i Sakramento su verovatno najgora dva tima na Zapadu.

GOLDEN STEJT

Sve znate, kada budućih pet članova "Kuće slavnih" oforme petorku, kada su voljni da pobeđuju, zaista je teško videti da im se neki suprostavi. Dodavanjem DeKazinsa zatvorili su krug, mogu i da pune iz večeri u veče, mogu da zaključaju sa Durantom, Grinom i Tompsonom odbranu, prosto teško je ovakvom timu, verovatno najboljem u istoriji naći manu.

Ne vredi ni da se rivali nadaju povredama, čak i bez Kazinsa oni bi bili ubedljivo prvi favorit za titulu. Otišao je heroj svlačionice Pačulija, ali su doveli mnogo boljeg igrača, makar on i pauzirao prvih nekoliko meseci.

Voriorsi

Ne treba gledati Voriorse kroz regularni deo, mada će verovatno biti prvi, ali razlika u odnosu na svakog drugog, čak i ako ne bi imali prednost domaćeg terena je baš uočljiva. Teško da će Kazins praviti problem u svlačionici u kojoj se ne oseća nadmoćnim, niti može da prigovara da ekipa nije dovoljno dobra.

Nemoguće je zamisliti bolji tim, imaju i solidne alternative poput Livingstona, Kvina Kuka koji uvek isporuči kada dobije šansu, pa biće tu luksuz i da odmaraju najbolje. Naravno Igodala bi mogao da uleti u petorku da ojača odbranu, da Kazinsa koriste kao šestog čoveka, ako znate neku manu Voriorsa, javite...Ubedljivo najbolji tim današnjice, i kada se gleda kvalitet, najbolja petorka u istoriji košarke.

LOS ANĐELES LEJKERSI

Što više Voriorsi budu pobeđivali, to će više oči biti uprte u Lebrona. Najbolji igrač na svetu, stigao je u Holivud u najveću, uz Boston, naravno, franšizu na svetu i to je dovoljno da apetiti porastu.

Naravno, njegov dolazak je plaćen velikim tumbanjima u ekipi, ali to je bilo normalno, nisu uspeli da dovedu još jednu super zvezdu, ali niko ne žali, posle mnogo loših sezona, videti Lebrona u dresu Lejkersa i nadati se da bi mogli da učine nešto u plej ofu je neprocenjivo.

Lebron

Koga je dovukao sa sobom?

Ronda, sa kojim nikad ne znate, stigao je Džaval MekGi sa kojim ima loše odnose, kao i Lens Stivenson sa kojim ima još gore, ali kao što svi znamo, Lebron je čovek koji će svoj ego uvek podrediti pobedi. Tu je i Majkl Bisli koji nikada nije postao ono što se očekivalo da će biti od drugog pika drafta, ali u 29 godina, možda nešto doprinese.

Ostali su Lonzo Bol, Koldvel-Poup, Ingram koji blista u predsezoni, Kajl Kuzma, Džoš Hart, nema više Rendla, Ajseje Tomasa, Bruka Lopeza...

Tim je jasno bolji ne samo zbog Lebrona, sada će nekoliko mladih igrača imati zvezdu vodilju, istina je da "Kralj" ima 33 godine, ali u Klivlendu se to nije videlo, čak mnogi tvrde da što je stariji, to je bolji. Uz to, imaju verovatno plan da se do polovine godine pojačaju, ako krene dobro, a nema razloga da ne bude tako.

Lejkersi bi mogli da imaju problema sa odbranom, ali i očekivanjima, mada se niko ne zanosi stvarima poput titule. Ono što je realnost je drugo mesto na Pacifiku i plej of, prvi put od proleća 2013.

Dugo smo čekali, NBA ligi su potrebni jaki Lejkersi.

LOS ANĐELES KLIPERSI


Oni idu u suprotnom pravcu od Lejkersa, sada više nisu glavni tim u gradu, odlaskom DeAndrea, ranije i Grifina završena je jedna era. Klipersi nisu loši, daleko od toga, značajno su bolji recimo od Sansa i Sakramenta, ali to nije ni blizu plej ofa.

Imaju dubinu u timu, Beverlija, Galinarija, doveli su Mba-a-Mota iz Hjustona, još jednog specijalistu za odbranu, Marjanović bi mogao da zatvori reket. Tu su jasno Teo i Galinari, dosta evropskog šmeka, Ejvori Bradli je još jedan vredan igrač, ostao im je Tobijas Haris, ali nema ko da garantuje poene, osim večnog "Svit Lua" Vilijamsa, koji će ponovo rešetati sa klupe.

Danilo Galinari

Uz to dosta igrača je imalo probleme sa povredama, najplaćeniji Galinari je propustio 40% mečeva od kada je došao u NBA i to ne treba zaboraviti.

Ali, Klipersi nisu za potcenjivanje, kako rekoh ima tu materijala da se igra dobra košarka i bez izrazite zvezde, jer duga klupa će itekako pomoći timu. Pokupili su par solidnih rukija, to je zadatak više za ovu sezonu koja će najverovatnije ponovo proći bez plej ofa, ali neće biti vreća za udaranje.

FENIKS

Sansi kreću u novu sezonu pravljenja tima, Igor Kokoškov će imati zadatak da postavi osnove, pomoći će što su već navikli da gube. Tek šest ili sedam igrača je ostalo, od bitnih Buker koji je glavna ofanzivna snaga ekipe, ali rupa je na pleju.

Prvi pik drafta Deandre Ejton će biti momak u koga će biti uprte sve oči, mada je klub doveo i veterane poput Rajana Andersona, Atize, stigao je Darel Artur, Kokoškov će morati da radi na odbrani i svaki napredak biće vidljiv.

Kultura poraza je ukorenjena u Arizoni, to će biti najteže ispraviti, srpski stručnjak kreće od nule, pobedili su samo 21 put prošle godine, to je lagodna pozicija.

Ajton

Ipak, i ovakvi, sa veteranima koji će malo oplemeniti i usmeriti novajliju i prvog pika, oni deluju preslabo za Pacifik, o Zapadu da ne govorimo. Ima tu mladih igrača sa kojima će biti lako raditi jer traže afirmaciju, Okobo i Melton bi recimo mogli da formiraju partnerstvo sa Bukerom, ali ko zna, možda je bilo pametnije dovesti jednog boljeg pleja, iskusnijeg pre svega. Na kraju, danas je stigao Džamal Kraford, još jedan strelac, ali njima su potrebnije neke druge stvari.

Bilo kako bilo, među dva ili tri su najgora tima na Zapadu, tačnije gori su jedino Kingsi.

SAKRAMENTO


Kingsi nisu najgori tim lige, ali jesu na Zapadu, ili možda mogu da preskoče Feniks (malo verovatno) i izbegnu poslednje mesto. Ostali su D'Aron Foks, Badi Hild, Bogdanović, Džastin Džekson, tu su veteran Rendolf i Iman Šampert, stigao je Ferel kao iskusniji plej, kao i naš Bjelica. Nisu nešto menjali, Garet Templ i deda Karter su napustili tim, pa Kingsi ne deluju drugačije.

Možda ima više brzine, možda će Marvin Begli sa Djuka zaista postati ruki godine, međutim, oni će gotovo svake večeri biti u istoj situaciji, uglavnom deca koja igraju protiv odraslih ljudi.

Bogdan Bogdanovic

Oni su 12 godina bez doigravanja i tako će i ostati, mnogo je kritika na račun Divca, delom i zbog toga što nije uzeo Dončića, ali i što nema mnogo opcija u reketu, Rendolf je već senka, Kosta Kufos nije dovoljno dobar.

Jasno, iznenadiće nekoga, kada im krene šut, mogu dobro da trče, ali imaju problema u napadu, i to se neće promeniti. Sakramento je iskreno teško shvatiti u svim ovim lutanjima prethodnih sezona, prošlog leta dovode veterane, sada kreću sa klincima, nekako kao da pokušavaju da dohvate sopstveni rep.

Bilo bi dobro, to svi napominju i slažem se, da ne gube previše utakmica velikom razlikom, isuviše su se lako navikli na kulturu gubljenja u prethodnoj deceniji.

PROGNOZA ZAPADA

Golden Stejt i Hjuston prva dva mesta, Oklahoma, Juta i Lejkersi, ne nužno tim redom, sigurno u plej ofu. Denver najveći kandidat za peto ili šest mesto, Minesota ako ostane Batler takođe ne bi trebalo da propusti doigravanje.

Ostaje još jedno mesto za Pelikanse ili San Antonio.

Portland, Klipersi, Dalas, Memfis od 10. do 13. mesta, ne nužno tim redom, o Sansima i Kingsima ne treba trošiti reči.

U ovom tekstu možete naći linkove za pregled po svim divizijama, sa detaljnim analizama, ponovimo samo Istok.


PROGNOZA ISTOKA

Boston šampion, Filadelfija ispred Toronta, Indijana, Milvoki i Vašington sigurno u plej ofu. Za još dva mesta, Majami, Detroit, dodao bih i Klivlend, eventualno Šarlot uz veliku Kembinu sezonu. Atlanta, Čikago i Niksi bez ikakvih šansi, Netsi, Orlando bi bili veliko iznenađenje ako budu ispod desetog mesta.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 17.10.2018
18:30

GSW nije najbolji tim u istoriji, ali je verovatno tim sa najvećom razlikom u kvalitetu u odnosu na trenutne rivale... Teško da bi ovaj GSW mogao da dobije onaj Chicago iz 95-96...

avatar
Zakarije Suraka
Wednesday, 17.10.2018
04:56

Jbt,ovaj se razume i fuzbal i u politiku i u basket?

avatar
Čeki
Tuesday, 16.10.2018
23:00

Pa problem je sto Divac nema njuh za posao i samim tim donosi lose odluke (mozda sad nece da pogresi, ali se ide iz krajnosti u krajnost). Pa on kad je preuzeo "Knjaz Milos", ako ne gresim, isto je upropastio. Zato smatram da ga kritikuju s pravom.

avatar
Z
Tuesday, 16.10.2018
21:51

Ja bas msm da ce Klipersi biti najprijatnije iznenadjenje (ako ih zaobidju povrede), u smislu plasmana u doigravanje....nemaju superstara ali dosta solidnih igraca na svim pozicijama