Ovo su opcije za Duranta!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 01.06.2016.
19:13
Izvor: Sportske.net

Pominjao je Kevin Durant da će najverovatnije napustiti Oklahomu ako ta ekipa ne dođe do finala, što se i desilo.

BETA/AP Photo/Sue Ogrocki
BETA/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Oklahoma predvođena Vestbrukom i Durantom imala je za cilj osvajanje titule ove sezone, verovatno se skorije neće ukazati takva šansa.

Razlog za to jeste najverovatniji odlazak Kevina Duranta koji je skoro siguran, on postaje slobodan agent, a nekoliko timova imaju opciju da ga dovedu u svoje redove.

Sedmostruki učesnik "Ol-stara" i momak koji je uspeo da osvoji nagradu MVP-a 2014. godine mogao bi i da ostane u Oklahomi, ali za znatno veću sumu novca, pitanje je da li su u tom klubu spremni za tako nešto. Ova opcija bi dovela do raspada ekipe, očekivao bi se u tom slučaju i odlazak Vestbruka 2017. godine.

Voriorsi su jedna opcija, oni su čak nagoveštavani i kao favoriti u jednom delu ove sezone. Ipak, pitanje je da li bi čelnici lige dozvolili ovako nešto, Golden Stejt bi u tom slučaju bio veoma, veoma jak, možda i najjača ekipa u istoriji takmičenja.

Sparsi su još jedna popularna opcija, franšiza koju će i naredne sezone predvoditi Greg Popovič je jedna od najkonstantnijih u ligi, beleže sjajne rezultate iz godine u godinu i sa Durantom bi mogli daleko, daleko više.

Majami i Vašington su favoriti iz senke da ga dovedu, Vizardsi su, rekli bismo, možda i korak iza. Majami ima iskustva sa superstarovima, Pet Rajli je čovek koji može da utiče na Duranta.

Pored ovih ekipa, pominju se još Seltiksi, Lejkersi, Roketsi i Klipersi, s tim što se Klipersima daju najmanje šanse da ga dovedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAB
Wednesday, 01.06.2016
20:48

Voleo bi ili u Boston ili u Lejkerse da ode, jer zelim da vidim jedaj od ta dva tima kao ozbiljne timove ne kao timove na preko kojih prolaze svi kao pored cunja

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 01.06.2016
22:13

Pa nije Boston baš toliko loš bio. Bred Stivens je uradio sjajan posao sa ekipom koja je u ozbiljnom rebildingu. Ukoliko na sadašnji tim dodamo sedam pikova, 4 iz prve, 3 iz druge runde dobijamo jedan tim za ogromnim potencijalom za sledeću sezonu, plus ogromna ''rupa'' u seleri kepu.

avatar
Wednesday, 01.06.2016
20:43

potpise maksimalni ugorvor na dve godine sa opcijom da moze raskine posle prve godine

avatar
Mario Götze - Return
Wednesday, 01.06.2016
20:29

Bolje da ostane jos jednu sezonu u Oklahomi... Zeleo bih da se pojaca preko leta Oklahoma i budu jos konkurentniji... Steta sto su prodali Hardena...

avatar
Berbatov9
Wednesday, 01.06.2016
20:20

Bilo bi fenomenalno da dodje u Lejkerse i vrati ih tamo dje pripadaju, u sami vrh.

avatar
NIKE
Wednesday, 01.06.2016
19:42

Ne bi valjalo da Durant ode u Golden Stejt, to bi tačno bila dominacija sa pola snage.

avatar
Paul George
Wednesday, 01.06.2016
20:20

Ne bi uopste valjalo,msm da bi GSW tada izgubio hemiju

avatar
Paul George
Wednesday, 01.06.2016
23:11

Po meni od svih ovih timova postoje samo tri opcije,ili LAL ili produzetak ugovora sa OKC ili u Majami.

avatar
NIKE
Wednesday, 01.06.2016
20:38

Ma nije sporno da bi bili dosta jači sa njim, ali malo bi promijenili sistem u igri, iskreno omiljeni mi je igrač i ne bi volio da ode u GSW. Da sam on otišao bi u LA Lakers

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 01.06.2016
19:38

Skoro siguran odlazak Kevina iz Oklahome? Garantujem vam da ostaje; u najgorem slučaju po Tandere potpisaće na 1+1 (+1 tako da se igrač pita), kako bi sačekao Vestbruka sledeće leto. Jednostavno trenutno u ligi nema tima koji njega može da priušti, a da u tom timu ima veće šanse za titulu nego sa Oklahomom. Voriorsi bi mogli da ga priušte, ali ukoliko se odreknu pola ovog sadašnjeg tima i kao zamene dovedu daleko slabije igrače, ali tada bi izgubili ovaj stepen homogenosti koji sada imaju. Klivlend nema mesta u kepu. San Antonijo bi mogao da ga priušti, ali pitanje je kako će oni izgledati sledeće sezone bez (ili sa godinu dana starjim) Đinobilijem, Dankanom, Borisom... plus što oni na trojci imaju Lenarda tako da bi tu bilo ozbiljnog preklapanja između prve dve zvezde. Ostalo sve što se pominje je realno kvalitetom daleko od Oklahome. Vizardsi su tanki, Boston je u rebildingu, a njemu treba instant tim, Hjuston je neozbiljan, Filadelfiju je izlišno pominjati kao (čak i) potencijalno ozbiljan tim... Dakle da rezimiramo: Durant ne ide iz Oklahome samo kako bi otišao negde - on hoće prsten. Za to mu treba jak i uigran tim, trenutno od Oklahome na tim poljima bolji su samo Kevsi, Voriorsi i možda Sparsi, niko od njih nije u stanju da ga dovede, pa se postavlja pitanje kako ste vi izvukli ovo da sigurno odlazi? Postoji još jedna opcija koja je moguća - da ga privole Lejkersi, ali to mi više ide uz početak priče i 1+1 priču, odnosno da sačeka Rasela, pa da tek sledeće godine zajedno odu u Los Anđeles kao slobodni igrači. Tada bi imali paklen tim jer je LAL pun mladih igrača koji su još pod ruki ugovorima tako da bi mogli da dovedu Rasela, Duranta i još jednog igrača sa maks ugovorom, možda čak Ibaku, pa da prave '' Oklahomu u malom'' odnosno u ovom slučaju ''Oklahomu u velikom'' pošto je Los Anđeles daleko veće tržište od Oklahoma sitija.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 01.06.2016
22:16

Hjuston renovira tim, odlazi Supermen i ostaje ogromna rupa u seleri kepu a KD je kao brat sa Bradom... Hjuston ima dobar ti ali nije imao trenera što se promenilo... Za mene je Hjuston uz Lejkerse prvi favorit, živi bili pa videli!

avatar
Rogi
Thursday, 02.06.2016
00:31

Takodje smatram da ce ostati u Oklahomi, ali ako bi vec isao, zasto ne Klipersi? Dobar tim, odlican plejmeker, mislim da im fali neko poput njega.Sad da li je do kepa, ne znam. Pitam te posto vidim da se razumijes u to.

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 01.06.2016
23:05

Iskreno najviše bih voleo da ode u Hjuston, ali samo pod jednim uslovom - da isto sledeće godine urade Vestbruk i Ibaka, pa da se stari kvartet vrati po ono što im je izmaklo 2012. , ali to je naravno malo verovatno, jer su to sve igrači na maks ugovorima (svako u svojoj kategoriji). Mislim da u poslednjih 15-ak godina nije bilo tima sa takvom hemijom kao Oklahoma sa tom četvorkom i zbog toga mi je jako žao što nisu tukli Majami u finalu. Mada mora se priznati da je Bradonja opasno podbacio te utakmice, baš zbog toga vlasnik Tandra i nije hteo da mu ponudi novi ugovor, pa je kreten doveo Perkinsa koji je ''jeo'' 8 miliona godišnje (a za Hardena je trebalo izdvojiti 13-15 miliona).

avatar
Wednesday, 01.06.2016
19:37

Auuuu da mi je da dođe u Majami... Mislim da će u Lejkerse...

avatar
Jason
Wednesday, 01.06.2016
19:34

Mislim da ce sledece sezone KD biti MVP,voleo bih u Lejkersima da ga vidim.

avatar
JC\'90
Wednesday, 01.06.2016
19:31

Ako negde ode to su Lejkersi definitivno

avatar
marecareee
Wednesday, 01.06.2016
19:24

LA Lakers 😉

avatar
Daliborov psihijatar
Wednesday, 01.06.2016
19:23

Tesko da ce napustiti Oklahomu.San Antonio ima Lenarda,Golden Stejt vise nije opcija posle njegove veoma realne izjave u vezi Grina i suspenzije.

avatar
Phenomenal
Wednesday, 01.06.2016
19:23

Voleo bih da ga vidim kod popovica, dobra kombinacija bi to bila :)

avatar
mosala1983
Wednesday, 01.06.2016
19:20