Ovo su odluke Skupštine ABA lige - Kada počinje nova sezona i šta je sa Partizanovim zahtevom?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.06.2020.
18:47
Izvor: Beta

Skupština košarkaške ABA lige odlučila je danas da ABA liga 1 i ABA liga 2 do sezone 2024/25. broje 14 klubova.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Odlukom Skupštine, ABA liga u sezoni 2020/21. počeće 19 septembra. Ligaški deo igraće se do 28. marta 2021, dok je početak plej-ofa zakazan za 4. april, saopšteno je nakon Skupštine regionalnog takmičenja.

Po usvojenom sistemu takmičenja, poslednjeplasirani tim ABA lige 1 neće imati pravo učešća u narednoj sezoni, dok će pretposlednji tim i finalista ABA lige 2 igrati baraž za mesto u ABA ligi.

Obzirom da prisustvo i razvoj korona virusa i dalje nose veliki broj ograničavajućih faktora, Skupština ABA lige je odlučila da otkaže ABA Superkup u sezoni 2020/21.

Na osnovu rezultata u nacionalnom šampionatu u sezoni 2020/21 u ABA ligi 2 učestvovaće: Gorica, Helios Suns Domžale, Lovćen 1947, MZT Skoplje, Rabotnički, Sloboda Užice, Spars, Sutjeska, Široki i Zlatibor.  

Istovremeno, Skupština ABA lige usvojila je kriterijume za popunu ABA lige 2, na osnovu koju su specijalne pozivnice dobili Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla i Podgorica.
-
baner 13
-
Nova sezona u ABA ligi 2 počeće 23. septembra. Ligaški deo igraće se do 7. aprila 2021, dok će plej-of početi 14. aprila.

ABA liga i klubovi će detaljno pratiti situaciju sa razvojem virusa kovid-19, biće u stalnom kontaktu sa državnim i zdravstvenim organizacijama i u skladu sa eventualnim ograničenjima vršiti uskladjivanje svojih daljih koraka, zaključuje se u saopštenju.

Mediji su ranije danas preneli da Partizan na današnjoj Skupštini nije dao saglasnost da se vlasnička prava Metalca prenesu na FMP pošto se crno-beli protive ideji da Crvena zvezda ima dva kluba u ABA ligi. O predlogu Partizana da se FMP izbaci iz ABA lige trebalo bi da se raspravlja na narednoj Skupštini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Monday, 29.06.2020
19:11

Jeftin pokusaj da se zamaskira stanje u partizanu. Sad kad krene BAT-injanje, jaoooo. :D