Ovo se ne uči prevrtanjem guma, Jokićevi časovi magije!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 12.11.2017.
09:34
Izvor: Sportske.net

Uživanje je gledati ga, pogotovo asistencije, noćas ponovo zadivio! Lonzo Bol ušao u istoriju, Bogdan uči da gubi, ni Bjelica se nije proslavio...

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Nagetsi su seriju mečeva kod kuće završili na impresivan način, šest igrača je bilo dvocifreno, sjajna partija i veče karijere Džamala Mareja koji je ubacio 32 poena, Orlando nije imao šta da traži u Koloradu.

Jokić 12 poena, 17 skokova, njegov osmi dabl-dabl u sezoni, asistencija mu je nedostajala za tripl dabl. Izgleda da su u Denveru naučili lekciju, da biste bili u plej ofu morate da pobeđujete kod kuće. Prošle sezone su u "Pepsi centru" izgubili čak 19 mečeva, sada imaju skor 6-2 pred svojim navijačima.



Jokić je inače opet zadivio saigrače, ali i Ameriku sa nekoliko fantastičnih dodavanja, posebno pasom posle koga je Farid zakucao i što je potez večeri u NBA ligi.

Minesota je pala u Arizoni, posle slabe partije u prethodnoj utakmici Devin Buker je sa 35 poena ceh naplatio "Vukovima", Bjelica "šesti čovek", ubacio je šest poena, imao 7 skokova i asistencije, promašio sva tri šuta za tri poena. U poslednja četiri minuta, serijom 21:7, Sansi su doblili meč, a uz Bukera, 35 poena je postigao i TiDžej Voren.

San Antonio je uništio slabi Čikago, dali su im 133 poena, 18 trojki, imali su 60% šuta. Praktično je ušlo sve, a zanimljivo da su Sparsi bili bez trećine tima,u petorci su počeli Mils, Forbs i Kajl Anderson, meč su propustili Đinobili, Deni Grin, Lovernj, Vajt i ranije povređeni Parker i Leonard.

Veče posle blamaže, Juta je odgovorila pobedom protiv Bruklina u kojoj je Derik Fejvors podsetio na najbolje dane sa 24 poena i 12 skokova. On je na pravi način zamenio povređenog Goberta, a pobedu je doneo Donovan Mičel. Ruko je ubacio 26 poena, ključna 4 u poslednjem minutu kada je rešio meč.

Lonzo Bol je odigrao najbolju partiju od dolaska u ligu, ruki Lejkersa je stigao do tripl-dabla, 19 poena, 13 asistencija, 12 skokova, ali nije bilo dovoljno u Milvokiju. Adetokumbo je ubacio 33 poena, imao 15 skokova, videlo se da su Baksi umorni, ali su uspeli da se održe do kraja. Bol je inače postao najmlađi igrač u istoriji sa tripl dablom, prestigao je Lebrona i to za četiri dana.

Kad smo kod Lebrona, Kavsi su odneli pobedu iz Teksasa protiv slabog Dalasa, Kevin Lov je ubacio 29 poena, imao 15 skokova, Lebron uz 19 koševa, uhvatio 11 lopti, i dalje je šampion Istoka ispod 50%, videlo se i noćas da su daleko od forme, ali su u tesnoj završnici pogodili šest bacanja i nekako priveli stvari kraju, protiv, uz Atlantu, najgoreg tima lige.

Golden Stejt je utrpao 135 poena Filadelfiji, Drajmond Grin kao i obično radio sve, ubacio 10 poena, ali imao 10 skokova, 7 asistencija i 5 blokada. Durant se vratio sa 29 poena, šampion je dodao gas posle poluvremena i dobio utakmicu. Kod Siksersa Šarić 14 poena.

Sakramento je lako izgubio u Njujorku, Porzingisova 34 poena su presudila Kingsima koji imaju samo tri pobede. Bogdanović starter, 9 poena, niko nije bio dvocifren od prve postave Sakramenta, u poslednjoj četvrtini bili su na -33, na strani imaju samo jednu pobedu i to protiv Dalasa.



"Bradonja" je izrešetao Memfis, 38 poena, Hjuston je ubacio 16 trojki, prosek za njihove standarde, ali svejedno, dovoljno je reći da su ukrali rivalu 14 lopti, pa odbrana Memfisa koja im je stvarala probleme u prošlim mečevima nije mogla ništa.

Vašington je bio siguran protiv Atlante, naneli su rivalu 11. poraz, Bredli Bil je ubacio 19, Vol 18 poena, u drugom poluvremenu Houksi su se raspali, primili su 64 koša, izgubili ukupno 24 lopte, zaista deluju očajno.

Nju Orelans je dobio Kliperse, Entoni Dejvis i Bugi Kazins su iskombinovali 60 poena, Pelikansi su bili na 54% šuta, jednostavno gosti iz Los Anđelesa nisu imali rešenje, ipak bili su u igri, pre svega zbog velikog broja grešaka domaćih. Ipak, na kraju nije bilo drame, i pored 23 izgubljene lopte Nju Orleans je dobio, imaju skor 7-5, Klipsi su na 5-7, iako su počeli sezonu impresivno. Nedostaje Teo, nema Beverlija već dva meča, bez startnih bekova, tim deluje loše.

Juta - Bruklin 114:106
Feniks - Minesota 118:110
Denver - Orlando 125:107
San Antonio - Čikago 133:94
Milvoki - LA Lejkers 98:90
Golden Stejt - Filadelfija 135:114
Dalas - Klivlend 104:111
Njujork - Sakramento 118:91
Vašington - Atlanta 113:94
Nju Orleans - LA Klipers 111:103

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke