Ovo je Zvezdi trebalo pred Real, proradio strašan tandem!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.11.2020.
22:46
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli ''probili led'', konačno ostvarili i prvu pobedu u gostima od početka nove sezone u Evroligi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle poraza na gostovanjima Fenerbahčeu, Himkiju i Bajernu, četvrto Zvezdino gostovanje od početka evroligaške sezone posrećilo se ekipi Saše Obradovića.

Zvezda je u zaostaloj utakmici četvrtog kola savladala ASVEL u Vilerbanu sa 89-68, pa se sada na tabeli izjednačila sa Realom (skor 3-4), baš uoči gostovanja Madriđana u Beogradu, koje sledi već za dva dana.

Saša Obradović večeras nije mogao da računa na novog centra Džonija O'Brajanta iz administrativnih razloga, ali su u njegovom odsustvu bekovi preuzeli glavnu ulogu.

ASVEL je, predvođen efikasnim Frimenom, tokom prve četvrtine bio nešto bolji rival, imao je blagu prednost od četiri-pet poena razlike, ali stvari su počele da se menjaju početkom drugog kvartala, kada je Zvezda napravila seriju 8:0 i povela sa 24:21.

Crveno-beli nisu potom dozvoljavali velike padove u igri, sve veći broj igrača u Zvezdinom timu je bio razigran i na poluvreme se otišlo vođstvom Zvezde od šest poena razlike - 44:38.

Ne samo da je Zvezda nastavila u tom stilu, nego je u drugom poluvremenu i dodatno pojačala ritam, a Džordan Lojd i Kori Volden su nemilosrdno punili koš francuskog tima. Uz to, odličnom igrom u odbrani je neutralisan jedan od najvećih aduta ASVEL-a Mustafa Fal, što je crveno-belima značajno olakšalo posao.

Razlika je već krajem trećeg kvartala dostigla petnaestak poena u Zvezdinu korist, pa je u poslednjih deset minuta gostima ostalo samo da posao rutinski privedu kraju.

Lojd se na kraju zaustavio na 29 poena, Volden je upisao 20 i njih dvojica su bili ubedljivo najefikasniji u ekipi Crvene zvezde. Kod domaćih, Frimen 14 poena, ali većinu je postigao u prvom poluvremenu, Jabusel i Lajti su upisali po 11.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Koi si ti mene kralj
Thursday, 12.11.2020
00:14

Kako vas nije sramota, niste mogli da stavite crni flor za velikog Miletu Lisicu!? Sram vas bilo!

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 11.11.2020
23:52

Mislim da se znalo posle prvih 5 minuta da cemo ih razbiti kad im stane onaj nenormalni sut za tri poena sto se na kraju ispostavilo tacnim s obzirom na vrhunsku odbranu koju smo igrali skoro svih 40 minuta.Jedino mi nikad nece biti jasno ovo sto se radi Ognjenu Dobricu zarad Branka Lazica,to je jedna velika sramota za sve.I uz duzno postovanje prema Rocestiju izuzetnom kosarkasu koji je covek u godinama,spreman za penziju niko ne moze da me ubedi da je to mogao da igra Aleksa Uskokovic i skuplja po koji minut.Lojd standardno vrhunski,a Voleden ma sta ko pricao fantastican kosarkas,cak i kad ga ne ide sut njegova doprinos u odbrani je neprocenjiv.

avatar
Dimitrije Petrovic
Wednesday, 11.11.2020
23:48

posle ovakve utakmice dodje mi da placem sto smo doveli o brajanta. ugusice nam ovakva dva igraca...