Ovo je prava Srbija!

Autor: Beta Beta
petak 05.07.2019.
00:00
Izvor: Beta

Srpska košarkašica Jelena Bruks rekla je da je večerašnje četvrtfinale protiv Švedske bilo 40 minuta prave Srbije i istakla da je možda sada pravo vreme da njena ekipa konačno pobedi Španiju.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

"Ovo je ono za šta smo trenirale od 1. maja. Ovo je 40 minuta prave Srbije, 40 minuta srca na terenu. Koliko god da rezultat pokazuje da je to bila lagana utakmica, ja sama znam da nije bilo lagano. Stvarno smo kidale od prvog do poslednjeg minuta, to je traženo od nas, tako smo se dogovorile", rekla je Jelena Bruks novinarima u Beogradskoj areni.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Beogradskoj areni u četvrtfinalu deklasirala Švedsku sa 87:49.

Srbija će se za plasman u finale boriti protiv Španije koju nikada do sada nije pobedila.

"To je duga istorija, to traje godinama, nijednom ih nismo pobedile, ni na pripremama, ni na jednom od prvenstava. Mislim da je ovo pravi trenutak da pokušamo, da izadjemo ovako jako, da damo sve od sebe i da, uz pomoć publike, probamo da to ispravimo. Španija je izuzetan tim, znamo protiv koga igramo, daćemo sve od sebe, to je jedino što mogu da obećam", rekla je Bruks.

Aleksandra Crvendakić je navela da su ona i njene saigračice večeras uživale na terenu i da sam rezultat govori o tome.

"Bilo nam je u glavama da ni u jednom trenutku ne smemo da stanemo, jer je četvrtifnale i svaka ekipa ima karakter da se vrati u igru tako da nismo popuštale i zaista smo odradile dobar posao. Ništa ovo nije došlo samo od sebe, nije palo s neba, sve je ovo veliki trud i rad. Isplatilo se, ali ne stajemo ovde, idemo dalje i spremamo se za sledeću utakmicu", rekla je Crvendakić.

"Znamo koliko je Španija jaka, da su šampioni, ali treba da odigramo na još većem nivou nego danas, smatram da to možemo", dodala je ona. 

Ana Dabović, koja je bila najefikasnija u večerašnjoj utakmici, navela je da je njena ekipa ušla maksimalno koncentrisano i spremno u utakmicu.

Ana Dabovic Srbija Svedska

"Manje smo razmišljale o taktici i o protivniku, već smo stvarno jedva čekale da utakmica počne i da pružimo onu našu energiju i borbu koja nas je krasila i najviše smo se koncentrisale na to. Oseti se i izmedju nas ta ljubav i poštovanje i odatle i proizali ta energija i zato smo mogle da pobedimo ovako", rekla je Dabović.

"Nisam sklonila osmeh sa lica. Igrati pred ljudima koje volim najviše na svetu, teško je imati manju energiju i ne pobediti. Kad osetim podršku i ljubav, plus navijači i moji ljudi, ja imam utisak da mogu da zakucam. Ne mogu, ali osetim da mogu", dodala je Dabović.

Ona nije želela da govori o Španiji.
 
"Ja kad pobedimo uživam u pobedi a tek od sutra ću da razmišljam o Španiji", rekla ja Ana Dabović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke