Ovo je Partizanov evroligaški plan!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.12.2019.
13:04
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Crno-beli imaju najviše ambicije, da li je realno i da budu ostvarene?

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Više od decenije Partizan je bio redovni učesnik Evrolige, crno-beli su redovno odmeravali snage sa najjačim evropskim ekipama, a onda je to mesto zauzela Crvena zvezda, koja ga i dalje drži, uz jednogodišnju pauzu kada je Budućnost osvojila ABA ligu.

Ova sezona bi, to svi u Partizanu očekuju, mogla da bude prekretnica ka povratku u elitno evripsko društvo - da li preko Evrokupa, ili osvajanjem titule u ABA ligi, mada ovo drugo možda više i nije garancija plasmana u Evroligu.

Na ovu temu je još jednom progovorio prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović.

U razgovoru za ''Novosti'', Mijailović je potvrdio da Partizan ima ambiciju da se nađe među 16 evropskih ekipa sa evroligaškom licencom, što je broj o kom je nedavno govorio Đordi Bertomeu, ''alfa i omega'' u Evroligi.

''Mi smo morali da promenimo strategiju, jer želimo u budućnosti da budemo jedan od 16 klubova sa licencama. Ne možemo da živimo u prošlosti i da narednih pet decenija pričamo o uspesima koje smo ranije pravili.

Nama su potrebe mnogo veće od onoga što nudi 'Pionir', i prelazak u 'Arenu' je bio preko potreban.

Imamo ugovor na pet godina, tu u 'maloj areni' i treniramo, a mislim da je pet godina dovoljno vremena da izgradimo našu trenažnu dvoranu. To ne možemo bez pomoći države, ali borićemo se. Partizan nikada to nije uradio od 1945. godine'', objašnjava Mijilović.

U odnosu na period kada je Partizan bio u evropskoj eliti, mnogo toga se promenilo, a Mijailović je to navijačima pokušao da ilustruje.

''Znamo da je našim navijačima ostala navika da Partizan igra u Evroligi, jer je tu proveo deceniju i po u kontinuitetu, ali moramo biti svesni toga da se tada igralo na potpuno drugačiji način.

Teško ćemo uhvatiti korak s vremenom. Dobre rezultate su nekada pravili izdanci iz naših škola, pre svega srcem, koji su želeli da predstave zemlju u što boljem svetlu i kasnije postajali vrhunski košarkaši.

Danas se radi na drugačiji način, sada mi pratimo druge, nažalost. A ranije su oni pratili nas'', podseća Mijailović, uz nadu da će i domaća košarkaška liga biti ojačana u narednom periodu.

A da bi se to dogodilo...

''Treba da promenimo način razmišljanja. Svi smo ćutali kada smo imali tri mesta u Evroligi, pa je isto tako bilo kad su bila dva, pa sada ponovo ćutimo kada je jedno mesto.

Lako može da se desi da ne bude ni njega. Nikada više nećemo doći u situaciju da dobijemo ono što nam, po statusu i košarkaškom značaju, pripada'', zaključio je predsednik Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 08.12.2019
18:31

Partizai i evroliga. Komedija :D

avatar
Sunday, 08.12.2019
16:58

Zna se ko je Institucija u košarci , Samo Partizan i niko drugi .
Mogu da budu klubovi kojima niko ne brani kako će da se zovu ali to su samo neki mali klubići koji će uvek ali uvek biti mali i biće frustrirani od Partizana zauvek i to je istina , e sad što se to nekima ne svidja pa to je njihov problem

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 09.12.2019
19:40

Samoprozvana institucija* koja je dominaciju uspostavila monopolom i kradjama.

avatar
Tuesday, 10.12.2019
11:49

A kako je nastala nova zvezda ili kako se već zove , jer znamo da je Dule ugasio onu pravu .

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 08.12.2019
16:51

Nije nemoguce da dobiju licencu jer Djordi samo novac vrednuje a oni ga ocigledno imaju. Ono sto sam siguran to je da zlo nikada ne pobedjuje tako da nece ni oni na ovaj nacin dugo da traju.

avatar
deki trbic
Sunday, 08.12.2019
14:21
avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
14:07

Klasican manipulator.

avatar
Old_school
Sunday, 08.12.2019
14:53

Iza kojeg stoji partija koja obezbedjuje sve ovo sto on nemilice trosi.

avatar
Tuesday, 10.12.2019
11:51

A ko je stajao ( sada manje ) iza ove nove zvezde ili kako se već zove ?

avatar
REVØLT
Monday, 09.12.2019
16:33

Da, da, sve, bas sve, sve sto pozeli, u pravu si.

avatar
elixx.me
Sunday, 08.12.2019
16:24

Mislis na onog tvog