Ovo je Partizanov evroligaški plan!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 08. decembar 2019.

  • 13:04

  • Izvor: Sportske.net, novosti.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Crno-beli imaju najviše ambicije, da li je realno i da budu ostvarene?

Ovo je Partizanov evroligaški plan!
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Više od decenije Partizan je bio redovni učesnik Evrolige, crno-beli su redovno odmeravali snage sa najjačim evropskim ekipama, a onda je to mesto zauzela Crvena zvezda, koja ga i dalje drži, uz jednogodišnju pauzu kada je Budućnost osvojila ABA ligu.

Ova sezona bi, to svi u Partizanu očekuju, mogla da bude prekretnica ka povratku u elitno evripsko društvo - da li preko Evrokupa, ili osvajanjem titule u ABA ligi, mada ovo drugo možda više i nije garancija plasmana u Evroligu.

Na ovu temu je još jednom progovorio prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović.

U razgovoru za ''Novosti'', Mijailović je potvrdio da Partizan ima ambiciju da se nađe među 16 evropskih ekipa sa evroligaškom licencom, što je broj o kom je nedavno govorio Đordi Bertomeu, ''alfa i omega'' u Evroligi.

''Mi smo morali da promenimo strategiju, jer želimo u budućnosti da budemo jedan od 16 klubova sa licencama. Ne možemo da živimo u prošlosti i da narednih pet decenija pričamo o uspesima koje smo ranije pravili.

Nama su potrebe mnogo veće od onoga što nudi 'Pionir', i prelazak u 'Arenu' je bio preko potreban.

Imamo ugovor na pet godina, tu u 'maloj areni' i treniramo, a mislim da je pet godina dovoljno vremena da izgradimo našu trenažnu dvoranu. To ne možemo bez pomoći države, ali borićemo se. Partizan nikada to nije uradio od 1945. godine'', objašnjava Mijilović.

U odnosu na period kada je Partizan bio u evropskoj eliti, mnogo toga se promenilo, a Mijailović je to navijačima pokušao da ilustruje.

''Znamo da je našim navijačima ostala navika da Partizan igra u Evroligi, jer je tu proveo deceniju i po u kontinuitetu, ali moramo biti svesni toga da se tada igralo na potpuno drugačiji način.

Teško ćemo uhvatiti korak s vremenom. Dobre rezultate su nekada pravili izdanci iz naših škola, pre svega srcem, koji su želeli da predstave zemlju u što boljem svetlu i kasnije postajali vrhunski košarkaši.

Danas se radi na drugačiji način, sada mi pratimo druge, nažalost. A ranije su oni pratili nas'', podseća Mijailović, uz nadu da će i domaća košarkaška liga biti ojačana u narednom periodu.

A da bi se to dogodilo...

''Treba da promenimo način razmišljanja. Svi smo ćutali kada smo imali tri mesta u Evroligi, pa je isto tako bilo kad su bila dva, pa sada ponovo ćutimo kada je jedno mesto.

Lako može da se desi da ne bude ni njega. Nikada više nećemo doći u situaciju da dobijemo ono što nam, po statusu i košarkaškom značaju, pripada'', zaključio je predsednik Partizana.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari