Ovo je dokaz - Smitu nije mesto na parketu u odlučujućim trenucima

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.06.2018.
14:33
Izvor: Sportske.net

Klivlend je sinoć bio na pragu senzacije, ali je Džej Ar Smit uprskao stvar.

Beta/AP Photo/Ron Schwane
Beta/AP Photo/Ron Schwane

Povezane vesti

Odigrana je i prva utakmica finalne serije NBA lige, Golden Stejt je odbranio domaći teren, ali daleko teže od očekivanog.

Klivlend je bio i bolji rival tokom 48 minuta, imali su i napad za pobedu, u kom se desilo nešto neobjašnjivo.

Naime, najpre je Džordž Hil na oko pet sekundi do kraja mogao da donese prednost Kavsima sa linije za slobodna bacanja, ali je promašio drugi penal.

Ipak, do ofanzivnog skoka dolazi Džej Ar Smit, činilo se da su Kavsi u dobroj prilici da reše susret u svoju korist.

Bek Klivlenda je ipak napravio veliku glupost, panično je pobegao od koša sa loptom, onda je u poslednjim sekundama bacio pas ka Hilu, kojeg je ispratio Drejmond Grin, plej Kavsa nije nikako mogao da uputi normalan šut, na kraju je bio i izblokiran, pa se otišlo u prodžetak.

U dodatnih pet minuta postojao je samo jedan tim, a i dalje nije najjasnije šta je prolazilo kroz glavu Smitu kada je pobegao od koša na manje od pet sekundi do kraja, pri nerešenom rezultatu.

On tvrdi da je bio svestan i sata i rezultata, da je jednostavno tražio poziciju za šut, ali je sasvim jasno da to nije bio slučaj, jer je pobegao maltene na pola terena sa loptom.

Slična situacija dogodila se Smitu dok je nosio dres Njujork Niksa. U pitanju je bio meč sa Roketsima, Niksi su promašili šut na 25 sekundi do kraja susreta, pri isteku napada, ali je Tajson Čendler uhvatio skok i izborio novi napad, koji su Niksi mogli da vode do kraja susreta. Rezultat je bio nerešen, 100:100.

Ipak, lopta je ubrzo završila u rukama Džej Ar Smita, koji je opalio trojku posle samo par utrošenih sekundi, naravno promašio je, Roketsi su došli do defanzivnog skoka, na kraju je Bruks izvukao faul i otišao na slobodna bacanja.

Kao što američki komentator reče, "ne znamo šta se dogodilo, ali znamo da Smit nije razmišljao".

Slična situacija se dogodila i sinoć u Ouklendu, a u prilogu se podsetite Smitovog bisera iz 2014. godine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Friday, 01.06.2018
18:32

Nije to biser, biser je kad ni ne sutne.

avatar
MultiMagic
Saturday, 02.06.2018
00:53

Ovo jeste biser, jer su imali ceo napad a on je odapeo bez ikakvog rezona, nije kao da je bilo jos 2,3 sekunde do kraja pa da je morao da sutira, trebalo je organizovati pametno ceo napad a ne ovakvu glupost napraviti.

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 02.06.2018
15:37

Stajao je sam kao duh na liniji, sve vreme ovog sveta da se koncentrise, otvoren sut, rezultat egal - ne vidim sta je lose uradio ? To je rezonski pogotovo u NBA.

avatar
MOE28
Friday, 01.06.2018
15:48

Uvek je los potez kada ne pogodi kos a da je dao trojku verovatno bi bio junak.

avatar
MultiMagic
Saturday, 02.06.2018
00:52

Fora je u tome sto je NY mogao da organizuje ceo napad a on je sutnuo i na ovaj nacin dao Hjustonu sansu da pobedi,. Sve i da je pogodio opet bi ovo bio los potez, dobro bi ispalo za njegovu ekipu ali bi bio los potez, trebao je da zastane i da se napravi dobra akcija a on je zbrzao kao i mnogo puta u svojoj karijeri. Cinjenica je da mu je inteligencija upitna.