Ovako je Bajern obrazložio rastanak sa Đorđevićem

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.03.2018.
12:39
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor minhenskog Bajerna Marko Pešić oglasio se povodom odluke o prekidu saradnje sa Aleksandrom Đorđevićem.

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević dobio je u četvrtak otkaz u minhenskom Bajernu što je potvrđeno i na klupskom sajtu nemačkog kluba.

Proslavljeni košarkaš rastao se sa liderom Bundeslige nekoliko meseci pre isteka važećeg ugovora, a na zvaničnom sajtu Bajerna objavljena je poruka generalnog direktora Marka Pešića.

"Posle utisaka i događaja koje smo registrovali tokom dužeg vremenskog perioda odlučili smo da timu damo novi impuls i liderski pristup. Razumljivo je da ovakva odluka predstavlja iznenađenje za one koji gledaju našu poziciju na tabeli. Svi mogu da pretpostave da je ova teška odluka rezultat intenzivnih razgovora i evaluacije ciljeva koje smo postavili u okviru našeg ambicioznog projekta", objasnio je generalni direktor Bajerna Marko Pešić.

Bajern u datom trenutku zauzima prvo mesto na tabeli nemačke Bundeslige sa dve pobede više u odnosu na drugoplasiranu Albu iz Berlina i zbog toga je odluka o otkazu prilično iznenađujuća.

Nemački sastav dogurao je do polufinala Evrokupa gde je ispao od Darušafake i biće da su gubitak dobijene utakmice u Istanbulu i poraz u revanšu predstavljali inicijalnu kapislu za ovakvu odluku uprave Bajerna.

Sportski direktor Bajerna Danijele Baiesi poručio je da će klub pokušati da izađe jači iz ove situacije, te da će igrački kadar dobiti punu podršku pred plej-of u nemačkom šampionatu.

Aleksandar Đorđević preuzeo je Bajern pre nešto manje od dve godine. Sa minhenskim klubom osvojio je trofej u nemačkom Kupu, ali mu nije pošlo za rukom da ekipu odvede do trofeja u Evrokupu iako je i prošle i ove godine Bajern igrao u eliminacionoj fazi takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Friday, 30.03.2018
02:19

Ako im Radonja postane trener, neće biti među 3 u Nemačkoj.

avatar
GrobaroooS
Thursday, 29.03.2018
16:45

Sto bih voleo da ne osvoje ni ligu. Covek ove sezone imao preko 40 pobeda i nekih 5 poraza i oni njemu daju otkaz...

avatar
Silent
Thursday, 29.03.2018
16:15

Odlican potez Bajernu je potreban pravi trener

avatar
Thursday, 29.03.2018
12:44

Kakva pogresna odluka bavaraca....

avatar
mosala1983
Thursday, 29.03.2018
20:09

То ћемо видети. Нису неозбиљни. Велики је то гигант фк, и кк ће то постати, јер имају бре пара за извоз.

avatar
Friday, 30.03.2018
10:03

Nisam rekao da su neozbiljni jer su to nemci a oni su sve samo ne neozbiljni! Rekao sam da je odluka pogresna po mom misljenju.